AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Sydafrikanske toner i Ridehuset

Sydafrikanske toner i Ridehuset

4/4/2017 | Forfatter:


Temaet for årets Ridehuset Swinger er South African Big Band Nights, og dagene byder på storslået bigbandmusik og sydafrikanske musiktraditioner. Og igen i år er der madmarked på Officerspladsen.



Ridehuset Swinger endnu engang fra 19. til 22. juli 2017, og under navnet South African Big Band Nights præsenter Aarhus Jazz Orchestra årets koncerter til Aarhus Jazz Festival. Og det bliver overvældende festligt! Med et sandt festfyrværkeri af bigbandjazz og sydafrikanske vokaler og rytmer i en helt unik sammensmeltning, i samspil med en række fantastiske sydafrikanske solister.

På scenen kan publikum opleve den prisbelønnede saxofonist og komponist Julian Argüelles, der især er kendt for sit arbejde med sydafrikansk musik. Med på scenen har han en af de fineste sydafrikanske vokalgrupper, IComplete. De repræsenterer den traditionelle Isicathamiya sangstil, som stammer fra de sydafrikanske zuluer, og hvis intense lyd og flerstemmighed griber fat om roden i den sydafrikanske kultur. Stilens traditionelle navn er formentlig ukendt for mange, mens de fleste sandsynligvis har hørt eksempler på stilen, der opnåede stor popularitet i 70’erne og frem, bl.a. hos Paul Simon, som optrådte med sydafrikanske vokalgrupper. Vi får desuden besøg af den fantastiske sydafrikanske danserinde Lulu Mlangeni, der optræder på scenen sammen med orkestret. Hendes dans tager udgangspunkt i den traditionelle Xhosa-tradition, der er en af de mest livlige udtryk i den sydafrikanske kulturarv. Både IComplete og Lulu Mlangeni gæster Aarhus direkte fra Johannesburg.

Udenfor på officerspladsen vil der igen blive budt på mad og drikke ved Kødbyens Mad og Marked og De Jyske Bryghuse – og i dagtimerne vil der være et varieret og swingende jazzprogram. Aarhus Jazz Orchestra spiller også koncert med den verdensberømte sanger og pianist Jamie Cullum om aftenen på jazzfestivalens åbningsdag lørdag 15. juli i Musikhuset Aarhus kl. 20.00. 

 

Få løbende mere information om koncerter og programmet i Ridehuset her på jazzfestivalens hjemmeside og på www.aarhusjazzorchestra.dk

 

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C