AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Klar med programmet

Klar med programmet

6/5/2017 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival


Nu kan du finde alle koncerter og events under Aarhus Jazz Festival her på siden



Aarhus er sammen med kommunerne i Region Midtjylland Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det sætter tydelige spor på den 29. udgave af Aarhus Jazz Festival med særlige arrangementer som den europæiske festival 12 Points for unge fremadstormende orkestre samt Japan Now! med fokus på nutidig japansk jazz og dansk-japanske musikalske samarbejder.

I alt 350 koncerter på 41 spillesteder vidner om jazzfestivalens store bredde, hvor der – som altid – er noget for enhver smag.

Der er store internationale navne at glæde sig til, bl.a. fantastiske Jamie Cullum med Aarhus Jazz Orchestra og Madeleine Peyroux i Musikhuset Aarhus samt Mike Stern/Randy Brecker Band på Train. Ridehuset Swinger traditionen tro i fire dage med eftermiddagskoncerter, Big Band Youth Camp-finale samt sydafrikansk tema med South African Big Band Nights og madmarkedet South African Market Place udenfor.

Aarhus Jazz Festival påbegynder i år et nyt tema om Jazzens historie i Aarhus i de seneste 100 år, hvor vigtige steder, personer og orkestre dokumenteres digitalt. I 2017 har vi fokus på perioden 1919-1949. I Bispejazz-teltet kan du bl.a. opleve en koncertrække med Aarhusjazzens bagmænd. Vi vil gerne fortælle de gamle historier og samtidig holde fokus på nye udviklinger og tendenser. 

Det folkelige liv er en vigtig del af jazzfestivalen, og du kan høre jazz på torve, caféer, spillesteder, i museer og kirker. Der er Late Night Jazz Jam hele ugen, hvor man mødes for at fylde nattens sene timer med musik, og vi præsenterer igen i år Nye Spor – hvor jazz og klassisk mødes – samt Børnejazz på Dokk1 og Bispetorvet.

Elleve nye spillesteder er kommet til, bl.a. på Frederiksbjerg, så jazzmenukortet i år er udvidet endnu en gang.

Alle de fantastiske musikere, spillesteder og arrangører vil få hele byen til at summe af musik og liv i jazzugen. Dyk ned i programmet, og tag for dig af det musikalske overflødighedshorn.

Der er gratis adgang til de fleste koncerter om dagen og til mange aftenkoncerter.

Se programmet her. 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C