AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
JAZZLIVE GUIDE<br> Mandag 17. juli

JAZZLIVE GUIDE
Mandag 17. juli

12/7/2017 | Forfatter: Carl Ancher Pedersen


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


 

 

Har du børn, der er kommet i jazzalderen (den begynder tidligt), så vær opmærksom på, at det er i dag, serien af de populære formiddagskoncerter med børnejazz starter. Vær også opmærksom på, at børnejazzen i år er flyttet fra Klostertorvet til Bispejazz-teltet på Bispetorvet. I dag kl. 10 lægger Astro Buddha Agogo ud. I børnejazz-sammenhæng er orgeljazz-trioen, der byder på et forrygende og medrivende miks af jazz, blues og soul, ny. Men den skal nok begejstre både de små og deres voksne ledsagere.

En behagelig og latin-vuggende start på jazzeftermiddagen venter, hvis du kl. 12 bevæger dig ind i foyeren i Musikhuset Aarhus og lægger øre til Steen Rasmussen Quinteto feat Leo Minax. Den dansk-cubanske gruppe er på det nærmeste danmarksmestre i brasiliansk inspireret jazz, og i selskab med den brasilianske sanger og guitarist Leo Minax sættes der yderligere trumf på.

Jens Klüver, saxofonist og mangeårig leder af Klüvers Big Band (nu Aarhus Jazz Orchestra), giver i dag 40 års jubilæumskoncert i selskab med et stjernehold af musikere med sangerinden Mirian Mandipira (fra Zimbabve) i front. Forvent en iørefaldende og swingende blanding af blues, gospel, jazz og afrikansk sang i Bispejazz-teltet med start kl. 20.

Husk også, at vi i dag er på andendagen af den intereuropæiske 12 Points-festival, der fra kl. 16 og lader yderligere fire unge og fremadstræbende orkestre prøve kræfter med scenen på Atlas. Det gælder italienske Francesco Orio Trio, østrigske chuffDRONE, schweiziske Marie Kruttli Trio samt hollandske Tommy Moustache.

Ikke mindst sidstnævnte band, der går på scenen ca. kl. 21, lyder som et sjovt og anderledes bud på en god jazzoplevelse. Ikke alene på grund af navnet, men også fordi de angiveligt leverer et forrygende miks af (instrumental) jazz, rock og blues tilsat et skud funk. Et miks, der gjorde dem til publikumsfavorit ved sidste års Dutch Jazz Competition. 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


I dag åbner jazzfestivalen for:

Det Jyske Musikkonservatorium 

Salonen


JazzLive Guide 2017 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2017 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C