AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
JAZZLIVE GUIDE<br> Tirsdag 18. juli

JAZZLIVE GUIDE
Tirsdag 18. juli

12/7/2017 | Forfatter: Carl Ancher Pedersen


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


 

 

Avantgardejazzen folder sig fortrinsvis ud på mindre spillesteder som Udstillingsstedet Spanien 19C, men denne eftermiddag kan du høre eksperimenterende triojazz udendørs på Klostertorvet, hvor Jeppe Zeeberg Amputated Double Trio Extravaganza spiller fra kl. 14. Kom og bliv overrasket, udfordret og underholdt, når de tre musikalske legekammerater blander genrer og improviserer over pianist Jeppe Zeebergs kompositioner.

Er du til roots- og bluesmusik, går du næppe fejl af koncerten med HP Lange & Band kl. 15.30 i Jazzteltet på Telefontorvet. HP Lange, der i 2011 blev kåret til ”Årets Danske Blues Navn”, har tidligere med stor succes optrådt på Aarhus Jazz Festival i selskab med Troels Jensen og nu afdøde Hugo Rasmussen. Nu kan han opleves med et nyt band og sit seneste, anmelderroste album ”Travelling Man Blues” i ryggen.

Kl. 17.15 inviterer Jazzselskabet Aarhus til koncert med bassist Peter Danstrups gruppe Sacrified i Kunsthal Aarhus. Her kan du opleve moderne jazz, der i musik og tekst tager afsæt i religiøse temaer og historier og dermed også kan høres som en stemme i debatten om religion, indvandring, danskhed og kulturforskelle.

Glem ikke, at det er i dag, 12 Points slipper sine sidste fire unge, talentfulde bands løs på Atlas. I dag åbnes ballet kl. 16 af franske Post K, og det skal blive spændende at høre den unge kvartets skarpe og skæve genfortolkning af New Orleans-jazzen, der bringer fortidens musik ind i nutid – og fremtid. Senere på dagen runder irske BigSpoon, belgiske SCHNTZL og engelske Taupe 12 Points-festivalen af.

Et af denne aftens jazz-dilemmaer er, om man skal kaste sig ud i den svedige verdensmusikfest i Bispejazz-teltet, som danske AddisAbabaBand er en sikker garant for. Eller om man i stedet skal vælge en mere stilfærdig sid-ned-koncert med vellydende pop-jazz til øregangen, leveret af et af jazzfestivalens udenlandske hovednavne, den fransk-amerikanske sangerinde Madeleine Peuroux, der giver koncert i Musikhuset Aarhus. Begge koncerter begynder kl. 20. 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


I dag åbner jazzfestivalen for:

Pica Pica

Udstillingsstedet Spanien 19 C


JazzLive Guide 2017 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2017 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C