AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
JAZZLIVE GUIDE<br> Onsdag 19. juli

JAZZLIVE GUIDE
Onsdag 19. juli

12/7/2017 | Forfatter: Carl Ancher Pedersen


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


 

 

Den lovende ungarske sangerinde og pianist Claudia Campagnol (opvokset i Sverige, nu bosat i København) nåede med sin trio frem til finalen i Ung Jazz 2017. Kl. 14 spiller de for første gang på Aarhus Jazz Festival, nærmere bestemt Klostertorvet. Et charmerende musikalsk møde venter, når Claudia spiller op sammen med sin bror Lazcio Dancs på bas og sin mand Niclas Campagnol bag trommerne.

Under overskriften Nye Spor tager jazzfestivalen tråden op fra sidste år og præsenterer over to dage en række koncerter og events, der viser, hvordan elementer fra jazz og klassisk kan forenes. Den første koncert, kl. 18 på Hotel Carmel, er med Niels Præstholm & Art Ensemble Syd. Bassist og komponist Niels Præstholm er en pioner inden for musik for større eksperimenterende jazzensembler og har i Art Ensemble Syd fra Sønderborg fundet en både kreativ og virtuos samarbejdspartner. Har du fået smag for mere, kan du blive og – for samme entré – høre Århus Sinfoniettas bud på musik i krydsfeltet mellem klassisk og jazz. Det sker fra kl. 20, hvor ensemblet bl.a. uropfører et nyt værk ”SWINGING” af den aarhusianske jazzmusiker og komponist Gorm Askjær.

Under årets jazzfestival afholdes en jazz-camp for ungdoms-bigbands. Foruden aarhusianske Jysk Talent Big Band deltager yderligere tre bigbands fra hhv. Holland og Finland. Det hele kulminerer, når de fire orkestre i dag kl. 19.30 tørner sammen i Kammermusiksalen / Det jyske Musikkonservatorium til 4 x International Big Band Battle – en drabelig musikalsk dyst, hvor den eneste sikre vinder er dig, der får chancen for at høre et sæt med hver af de fire dygtige, unge orkestre.

Hvis du ikke nåede det i går, bør du give avantgardejazzen og det hyggelige og intime Udstillingsstedet Spanien 19C en chance. Det er anden og sidste dag, Phonognom her præsenterer jazz af den fineste, eksperimenterende slags. Kl. 20 går den dansk-svenske Lille Ildmaskine på scenen og udforsker lyden af et utraditionelt trioformat med cello, saxofon og trommer. De afløses kl. 21 af RaketSeptet – et stjernehold af musikere med den aarhusianske komponist og saxofonist i spidsen. Den erklærede mission med den musikalske rumrejse er, at både almindelige musikforbrugere, kunstmusikkendere, og hardcore avantgardefreaks kan få en god oplevelse. Og så er der ImproKalas (jamsession) bagefter – det hele til samme lave entré.

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


I dag åbner jazzfestivalen for:

Officerspladsen - Ved Ridehuset

Ridehuset

Spanien 19B - Kunstnerisk Værksted (The House)

Aarhus Domkirke


JazzLive Guide 2017 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2017 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C