AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
JAZZLIVE GUIDE<br> Fredag 21. juli

JAZZLIVE GUIDE
Fredag 21. juli

12/7/2017 | Forfatter: Carl Ancher Pedersen


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


 

 

Sidste års populære børnejazz på Dokk1 videreføres på de sidste to festivaldage. Så i dag kunne det være en god idé at tage familiens yngste med til en sjov, lære- og begivenhedsrig dag i byens nye kulturcenter. Det går løs fra kl. 10 til 16 med Instrumentjagt, Æsken og Dansemusens jagt på jazz-danskeskoene, Jazz og Rytmik Jam, (U)synligt // Uhørligt LYDSKULPTUR, Hop & Jazz samt JazzBIO i Æsken. Som du kan se, er der tale om andet og mere end koncerter. Børnene bliver i høj grad involveret i jazz-løjerne. Vær opmærksom på, at nogle aktiviteter kræver forhåndstilmelding.

I dag inviterer Ungeudvalget i Dansk Musiker Forbund (DMF) til ung jazz på Godsbanen A-hus ved i alt fire koncerter. Et godt bud kunne være Duen kl. 16 ved guitarist Jonas Ryan og trommeslager Sara Mouritzen. Med legende improvisation lover de at tage lytteren ved hånden og føre dem ind i et nyt og anderledes musikalsk univers.

Er du bluesmand eller -kvinde, så er Kim Menzer Jazz & Blues Band et ualmindeligt godt bud på en festlig aften i Bispejazz-teltet. Starten går kl. 20. Med de to veteraner i dansk rock og jazz, Kim Menzer og Peter Ingemann, i selskab med et hold medmusikere fra øverste københavnske skuffe kan det næsten ikke gå galt, når de lukker op for skattekisten med blues og bluesbaserede klassikere suppleret med kompositioner af bl.a. Bob Dylan og Leonard Cohen samt egne numre.

Alternativt kan du fra kl. 20 swinge omkring Ridehuset. Her er vi på tredje- (og næstsidste-)dagen med de populære og traditionsrige aftenkoncerter med Aarhus Jazz Orchestra, der i år byder på South African Big Band Nights. I selskab med saxofonist og komponist Julian Argüelles, specialist i sydafrikansk musik, den sydafrikanske vokalgruppe IComplete og den ligeledes sydafrikanske danserinde Lulu Mlangeni er der lagt op til en eksotisk og svedig totaloplevelse. Og uden for Ridehuset er der South African Market Place, der som akkompagnement til jazzen byder på spændende kulinariske oplevelser.

Slut aftenen af med Late Night Jazz i Aarhus Domkirke kl. 23, hvor trompetist Jacob Buchanan bakket op af kirkens organist Kristian Krogsøe og sangere fra Aarhus Domkirkes Kantori forener traditionel kirkemusik med jazz under det store kirkerums imponerende hvælvinger. 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


I dag åbner jazzfestivalen for:

Dokk1

Godsbanen - A-huset

Helsingør Theater - Den Gamle By (Flamenco Teatret)


JazzLive Guide 2017 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2017 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C