AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Velbesøgt jamsession

Velbesøgt jamsession

16/7/2017 | Forfatter: David Mehlsen | Fotograf: Hreinn Gudlaugsson
Late Night European Jazz Jam – Anders Ammitzbøll, HeadQuarters, 16/07 23:30

Se fotogalleri fra koncerten


Søndag nat dannede HeadQuarters rammen for en jam med ekstra europæisk islæt.



Både de nysgerrige, lokale kendinge og europæiske jazztalenter lagde vejen forbi den blot anden af en lang række jams, som finder sted hver aften på HeadQuarters under Aarhus Jazz Festival. 

Allerede en halv time inden aftenens jam blev åbnet, var Headquarters fyldt. Der hørtes en forventningsfuld summen af stemmer ind over lyden af discomusik fra højttalerne. Lyttede man ekstra godt efter, var dansk dog ikke det eneste sprog, som var repræsenteret denne søndag nat. Med lidt koncentration kunne man høre både estiske, irske og norske stemmer.

Showcase-festivalen 12 Points er ankommet til Århus, og med sig har den bragt jazztalenter fra hele Europa, som var mødt op for at tage del i aftenens jam.

De velkendte ansigter fra det århusianske jazzmiljø blandede sig derfor søndag nat med ansigter fra den europæiske jazzscene.

Snart tonede lyden af discomusik ud fra højttalerne, inden den tæt sammenspillede guitartrio – Anders Ammitzbøll på bas, Mads Nørgaard på guitar, samt Lasse Schjerning på trommer – åbnede jammen med en tangoinspireret standard. Rundt om baren mødtes mange af de deltagende fra 12 Points over en øl og en snak om dagens koncerter, mens et mere aktivt lyttende publikum havde taget plads foran scenen.

Åbningsbandet fortsatte med klassiske standarder fra den amerikanske sangskat. Blandt andet et inspireret take på You Stepped Out Of A Dream samt en smuk version af Chelsea Bridge.

Da jammen blev erklæret åben, trådte en håndfuld primært irske musikere op på scenen, og kun Anders Ammitzbøll fra åbningsbandet blev stående. Ligesom vi fik nye ansigter på scenen, fik vi også nogle af jazzens andre ansigter og udtryk at høre.

Nu fulgte en 20 minutters helt fri improvisation ført an af to altsaxofonister. De bevægede sig gennem flotte melodier, skrig og pulserende flader af lyd – og gav indblik i undergrundsjazz i både Dublin, København og Vilnius. Jazzens smeltedigel sydede.

Efter den intense udladning af free-jazz fulgte nu et modigt take på Acknowledgement fra det klassiske Coltrane-album A Love Supreme. Feststemte estlændinge skålede på dansk, mens folk på tværs af europæiske nationaliteter mødtes i og om musikken. Et rislende ridebækken fortsatte jazzen langt ud i natten til tonerne af Summertime, da jeg forlod HeadQuarters.

Musikken fortsætter på spillestedet under resten af jazzfestivalen, med både flere European Late Night Jazz Jams og koncerter med nogle af byens bedste jazzudøvere.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C