AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Jazz på taget

Jazz på taget

15/7/2017 | Forfatter: Jørgen Nielsen | Fotograf: Jørgen Nielsen
Esben Tjalve Trio feat. Jamie Cullums band, Spiselauget - Godsbanen, 15/07 14:00

View photogallery from this concert


Et helt oplagt sted at anbringe en scene. Godsbanens skrånende betontag udgør en tribune med storslået udsigt, og i godt vejr er der basis for gode musikoplevelser i storslåede arkitektoniske omgivelser.



Mange havde fundet vej ud i gården gennem Restaurant Spiselauget lørdag eftermiddag, hvor programmet lokkede med stjernedrys fra aftenens udsolgte koncert med Jamie Cullum. Godt nok var det ”kun” to af hans musikere på programmet, men det kunne jo være, at verdensstjernen fik lyst til at kigge forbi.

Lad mig afsløre det med det samme: Han dukkede ikke op. Til stede var tenorsaxofonisten Tom Richards og trompetisten Rory Simmons, med trioen Esben Tjalve (piano), Jasper Høiby (kontrabas) og Jacob Smedegaard (trommer).

Efter en start med en ubalanceret lyd kom der styr på tingene, og i andet nummer, standarden ”Softly as in a Morning Sunrise” fik vi prøver på de to engelske musikeres kunnen. Nonchalant hvirvlede de kaskader af toner ud under de lidt truende skyer, og lykkedes med at holde regnen på afstand.

Var man kommet for at høre noget, der blot mindede om Jamie Cullums jazzede pop, var man gået galt i byen. Genremæssigt var vi tættere på repertoiret ved en fredagsjam på gode, gamle Bent J.

Danske Esben Tjalve, der er vendt tilbage til DK efter 16 år i London, præsenterede gruppen som ”gamle studiekammerater” og lovede en blanding af standards og egne kompositioner. Kompetencerne var uomtvistelige hele vejen rundt, men den korte koncert bar også præg af en lidt udvendig, rutinemæssig opgave.

Efter ca. 45 minutter ventede lydprøven før aftenens koncert i Musikhuset, og hvis musikernes tanker har været andetsteds, kan man vel ikke fortænke dem i det.

Seancen lukkede med et medley af kendte bluestemaer i uptempo, et frisk pust oven på et par node-tunge originalkompositioner.

Trioen vil kunne høres flere gange i løbet af ugen, og jeg er ret sikker på at der gemmer sig mere bag de mørke solbriller, end vi fik afsløret denne smukke lørdag eftermiddag.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C