AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Indsmigrende sommertrio

Indsmigrende sommertrio

19/7/2017 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Claudia Campagnol Trio, Klostertorvet, 19/07 14:00

Se fotogalleri fra koncerten


Solskinseftermiddag med lækker tilbagelænet vokal og piano tilsat to mænd.



Sangerinden Claudia Campagnol er et forholdsvis nyt navn på jazzscenen. Senest var hun med i JazzDanmarks konkurrence Ung Jazz, hvor hun nåede helt frem til finalen. Det er aldeles fortjent. Hun er en fremragende sangerinde, der har skabt sit helt eget hjørne, når det gælder repertoiret. Det er tilbagelænet, behageligt og tydeligt inspireret af den sydamerikanske musik. Og det passede helt perfekt til en solskinseftermiddag på Klostertorvet.

Ud over Claudia Campagnol selv på vokal og piano var holdet Laszlo Dancs (bas) og Niclas Campagnol (trommer). Claudia Campagnol havde valgt et repertoire med brasilianske toner, egne kompositioner og et par klassiske, der alle var placeret i hendes genkendelige ramme. Måske var der en tendens til, at oplevelsen blev lidt ensformig, men det var tydeligt, at det begejstrede publikum, så det er nok bare mig, der drømte om lidt mere variation i musikken.

Laszlo Dancs’ basspil passede rigtig godt ind i Claudias sang og pianospil. Desværre var Niclas Campagnol ofte for dominerende og voldsom i trommespillet. Det var svært at skelne, om der var bas- eller trommesolo.


Jeg husker ham mest som en glimrende ensemblemusiker, men i denne sammenhæng fik han periodisk ødelagt harmonien i triospillet.

Undervejs fik trioen besøg af saxofonisten Samuel Hejslet, Et positivt ekstra krydderi, som dog ikke for alvor blev integreret i koncerten.

Men uanset, at der er plads til forbedringer, er Claudia Campgnol en fin ny stjerne på jazzhimlen.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C