AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Hvad betyder lidt regn når musikken spiller?

Hvad betyder lidt regn når musikken spiller?

20/7/2017 | Forfatter: Astrid Bjerg | Fotograf: Lora Staykova
Dunia & CALIBUT BAND – Dobbeltkoncert, Bispejazz - Bispetorvet, 20/07 20:00

Se fotogalleri fra koncerten


I Bispeteltet torsdag aften gyngede trægulvet under stampende fødder, rokkende kroppe og klappende hænder under dobbeltkoncerten med Dunia og Calibut Band.



Publikum var glade og glemte regnen, fordi trægulvet holdte fødderne varme, teltdugen hovederne, og rytmerne fra Balkan, Cuba, Indien og Mellemøsten varmede hjerterne.

Med musikken fra Dunia kom vi langt væk fra standard -jazznumre, og blev omsluttet af world-musik fra alle sider. Bandet Dunia havde en fest på scenen, og udtrykte både i ord og i musik deres glæde over at have fået ny forfriskende lyd med i gruppen i form af den rumænske musiker George Mihalache, der spillede forrygende på sin rumænske cimbalom.  

Samtidig med at regnen væltede ned udenfor, spillede Dunia sig varme på scenen, og publikum begyndte efter nogle numre at klappe med. Ikke nok med, at Dunia er et band sammensat af musikere fra Cuba til Kabul, over Mellemøsten til Rumænien og fra Skagen til Gedser. Som når musik er bedst og i jazzens ånd begyndte musikerne på scenen i et nummer at klappe en ekstra rytme oven på publikums klap, rytmerne blandede sig med lyden fra regn på teltdugen. og ny musik blev skabt.

Oven på de drillende rytmer løftede Morten Carlsens melodiske spil på tarogato sig som en tæmmet slange fra sin kurv, og publikum blev ført fra en regnvåd Jazzfestival til eventyr i bevægende verdensmusik.

Efter pausen spillede CALIBUT BAND sigøjnermusik i højt tempo. George Mihalaches sticks fløj rundt på cimbalomen i lige så forrygende fart, som regndråberne ramte teltdugen.


Oftest var der høj lyd og højt tempo i musikken, men når Calibut Band skruede ned for lydstyrken og op for intimiteten, spillede regnen smukt sammen med musikken, som var det bestilt til lejligheden.

Bandet, der er sammensat af rumænske George Mihalache består af fem musikere med forskellig etnisk baggrund og forskellige musikalske traditioner i en skøn sigøjnerblanding.

Som George siger, har sigøjnermusik ikke ét fædreland men mange, ligesom CALIBUT BANDS musik er en rejse i flere musikalske traditioner, såsom traditionel østeuropæisk folkemusik fra Tyrkiet, Rumænien, Bulgarien og eks-Jugoslavien.

Stemningen var hyggelig og afslappet, og alle mennesker gyngede med musikken på hver deres måde. Måske var der til tider megen højlydt snak blandt publikum, men Bispejazz-teltet er og bliver en scene, hvor hygge, socialisering, gode fadøl og lækker mad er en del af konceptet. Og heldigvis for det.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C