AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Tak for et ordentligt brag af en jazzfest

Tak for et ordentligt brag af en jazzfest

26/7/2017 | Forfatter:


Slut på en fantastisk uge med spændende og swingende musik fra alle verdenshjørner


 

Den 29. udgave af Aarhus Jazz Festival var præget af kulturhovedstadsåret og flotte arrangementer fra et rekordstort antal arrangører med koncerter over hele byen. Det var til at mærke jazzstemningen både inde og ude med veloplagte musikere og glade festivalgæster.

 

Der var store stjerner og stærke internationale aftryk under årets festival. Samtidig var der et højt niveau på koncerterne og mange særlige publikumsoplevelser, hvilket understreges af bl.a. 5-stjernede anmeldelser til Musikhuset Aarhus’ koncerter med Jamie Cullum & Aarhus Jazz Orchestra og Madeleine Peyroux. Åbningsdagen blev krydret med eventen Japan Now!, hvor japanske musikere og samarbejder mellem danske og japanske artister leverede et varieret program med højt humør og skæve vinkler på jazzen. De næste 3 dage blev byen indtaget af 12 bands med de bedste unge europæiske jazztalenter, da 12 Points afviklede koncerter på Atlas og Jazz Futures seminarer om bæredygtighed i jazz på Det Jyske Musikkonservatorium. Som en del af 12 Points havde byen besøg af 23 internationale delegerede, som bl.a. kunne opleve et koncertprogram, der gav indblik i en frodig og mangefacetteret fremtid for jazzmusikken, og de unge europæiske musikere gav også ekstra liv til årets oficielle jamsession på HeadQuarters.

 

Ridehuset Swingede som altid 4 dage under festivalen, og man gentog sidste års succes med madmarked udenfor på officerspladsen. Indenfor bar programmet præg af big bands og udenlandske inspirationer – og Aarhus Jazz Orchestra spillede for fulde huse sammen med indbudte sydafrikanske gæster under temaet South African Big Band Nights. Men det var ikke kun her folkefesten trivedes. Der var gang i den både på Telefontorvet, Klostertorvet og i Bispejazzteltet, hvor de første tre aftener var totalt udsolgt til Shades of Blue, den gribende ’En hyldest til Leif Falk’ og Jens Klüvers 40 års jubilæumskoncert.

 

Aarhus Jazz Festival afviklede igen i år Nye Spor – hvor jazz og klassisk mødes – i samarbejde med AUT og Århus Sinfonietta, og succesfulde børnejazzarrangementer både på Bispetorvet og Dokk1. Mange nye steder satte deres eget særpræg på festivalen, heriblandt Jazz & Venner med hyggelig baggårdsfest og minifestivalen The House i de stemningsfulde kunstnerværksteder på Spanien 19B. Sammen med de 13 andre nye samt de faste tilbagevendende arrangører, som alle leverer spændende koncerter i swingende rammer, gjorde de Aarhus Jazz Festival 2017 til et overflødighedshorn af jazzoplevelser.     

 

Aarhus Jazz Festival har i år lanceret projektet Jazzens Historie I Aarhus, hvor man på hjemmesiden www.aarhusjazzhistorie.dk i første omgang kan læse om perioden 1919-1949. Man kan også gå en rundtur mellem de steder, der var betydningsfulde for jazzen i denne første periode - med appen Opdag Aarhus. Og endelig kan man fortælle sine egne jazzhistorier, nye som gamle, på facebooksiden Jazzens Historie I Aarhus. Projektet vil køre videre over de næste to år og ende med at beskrive Jazzens Historie I Aarhus igennem 100 år.

 

Alt i alt har det været en fantastisk uge, hvor byen har summet af musik og liv – og der har været positive tilbagemeldinger fra både musikere, arrangører og gæster fra ind- og udland.

 

Aarhus Jazz Festival ønsker at takke publikum, musikere, arrangører, spillesteder, frivillige og sponsorer for at bidrage til jazzfesten.

 

Aarhus Jazz Festival modtager uvurderlig støtte af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Fonden Aarhus 2017, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Aarhus Events, EU Japan Fest, Spar Nord Fonden,  Toyota-Fonden, Oticon Fonden, Stibo-Fonden, Augustinus Fonden, DJBFA, RMF – Rytmisk Musikforening, BUPL m.fl.

 


Husk at du kan læse om Aarhus Jazz Festival 2017 på vores JazzLIVE blog: http://jazzfest.dk/list.php?l=&t=1

Tjek også fotogallerierne: http://jazzfest.dk/gallery-list.php

Aarhus Jazz Festival har i år lanceret projektet Jazzens Historie I Aarhus, hvor du på hjemmesiden www.aarhusjazzhistorie.dk i første omgang kan læse om perioden 1919-1949. Du kan også gå en rundtur mellem de steder, der var betydningsfulde for jazzen i denne første periode - med appen Opdag Aarhus.
Og endelig vil vi gerne høre DIN jazzhistorie, ny som gammel, på facebooksiden Jazzens Historie I Aarhus. Projektet vil køre videre over de næste to år.

Se de kommende års jazzfestival HER:http://jazzfest.dk/artikel.php?id=478&l=da

Vi ses i 2018!



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C