AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Aarhus Jazz Festival åbner med et brag her i weekenden

Aarhus Jazz Festival åbner med et brag her i weekenden

14/7/2017 | Forfatter:


Der er tryk på jazzkedlerne, når den 29. udgave af Aarhus Jazz Festival skydes i gang. Åbningsweekenden byder både på den verdenskendte pianist og sanger Jamie Cullum med Aarhus Jazz Orchestra, Japan Now! – med det bedste fra den japanske jazzscene og starten på den europæiske minifestival 12 Points.


 

Der vil være jazz over hele byen fra lørdag d. 15. juli med både gratis og entrékoncerter - og vær opmærksom på at flere steder tager forskud på jazzglæderne med koncerter allerede fredag d. 14. juli. Man kan tage festivalprogrammet i hånden og slentre gennem byen til liflige jazztoner - fra torvene (Bispetorvet, Klostertorvet og Telefontorvet) til caféer og spillesteder. Man kan desuden danne sig et overblik over de mange tilbud på her på siden, hvor festivalens JazzLIVE redaktion også står for en introguide - JazzLIVE GUIDE 2017.

 

Åbningskoncerter – så er vi i gang

Hurra! Jazzfestivalen skydes for alvor i gang i Bispejazzteltet lørdag d. 15. juli kl. 13.00 med musik og taler på den officielle åbningsdag. Det musikalske indhold leveres af det festlige japanske brassband Mitamurakandadan?, der spiller messingmusik fuld af glæde og optimisme. Repertoiret spænder vidt fra klassisk brassband til moderne popklassikere, som leveres med overbevisning, musikglæde og charme. En japansk anmelder har beskrevet orkesterets musik med ordene: "Det er, som om de løber for fuld kraft, men med en solbeskinnet plets blødhed". Klostertorvet skydes i gang kl. 14.00 med den amerikanske bassist og sangerinde Kristin Korbs trio.

 

 

Mitamurakandadan? åbner i Bispejazzteltet

 

Den verdenskendte engelske sanger, entertainer og komponist Jamie Cullum og Aarhus Jazz Orchestra giver til den officielle gallaåbning af Aarhus Jazz Festival et brag af en koncert i Musikhusets store sal lørdag d. 15. juli kl. 20.00. Jamie Cullum er en af vor tids bedst sælgende croonere på tværs af pop, jazz og bigband-musik. Med stor respekt for jazztraditionen og personlige fortolkninger af moderne klassikere er han blevet dette århundredes arvtager efter Frank Sinatra, Tony Bennett og Billy Joel. Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands. Siden dannelsen af orkesteret i 1977 ved legendariske Jens Klüver har orkesteret udviklet sig til at levere musikalske oplevelser i absolut verdensklasse. Orkesteret består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzarena, og flere af dem er solister i international klasse.

 

Jamie Cullum med Aarhus Jazz Orchestra - i Musikhuset Aarhus

 

12 Points - unge europæiske jazztalenter

Hvem kommer til at tegne jazzen i fremtiden? Et godt spørgsmål, som hvert år søges besvaret af den europæiske festival 12 Points, der giver 12 unge europæiske orkestre et udstillingsvindue og hjælper dem på vej mod næste skridt i en international karriere. Den 11. udgave af 12 Points, der hvert andet år afvikles i Dublin og tidligere har gæstet tre kulturhovedstæder, er her i 2017 landet i Aarhus for at give os et glimt af, hvor europæisk jazz er på vej hen. Her kan man se og høre unge talenter fra 12 europæiske lande, der får lejlighed til at slå jazzvingerne ud på årets udgave af Aarhus Jazz Festival. 

 

I tre dage fra 16. til 18. juli vil festivalen fylde Aarhus med jazz fra hele Europa. Der bliver afholdt fire koncerter pr. dag på spillestedet Atlas, og musikerne slutter dagen af på HeadQuarters til Late Night European Jazz Jam. Desuden afholdes på Det Jyske Musikkonservatorium tre seminarer under navnet Jazz Futures, der forholder sig til, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid for jazzen og dens musikere. Deltagerne er delegerede fra spillesteder, internationale bookere, journalister og undervisere.

 

 

12 Points koncerterne finder sted 16.-18. juli på Atlas mellem kl. 16 og 22.

 

Japan Now! – det bedste fra den japanske jazzscene

Med musikeventen Japan Now! lørdag d. 15. juli sætter Aarhus Jazz Festival fokus på japansk musik i anledning af kulturhovedstadsåret og 150-året for diplomatiske relationer mellem Danmark og Japan. Det sker lørdag 15. juli. Publikum vil få en række særlige oplevelser med bl.a. det skæve og humørfyldte japanske brassband Mitamurakandadan?, som spiller ved åbningen i Bispejazz-teltet og derefter går streetparade i byens gader. Bandet spiller messingmusik fuld af glæde og optimisme, og repertoiret spænder vidt, fra klassisk brassband til moderne popklassikere.

Det nyåbnede jazzsted Hotel Carmel byder - fra kl. 17 - eftermiddag og aften på et koncertprogram med spændende japansk kvalitetsmusik og japansk-danske samarbejder. Der er danske islæt i anmelderroste Makiko Hirabayashi Trio feat. Marilyn Mazur, som skaber et særligt lydunivers varierende fra det transparente og delikate til det farverige og viltre. Og den danske saxofonist Julie Kjær har samlet en helt ny trio med japanske Noritaka Tanaka og Daysuke Takaoka på hhv. trommer og tuba. Det japanske band GOAT er i særklasse med deres unikke kalejdoskopiske kompositioner af sammenvævede repetitive rytmer og et mix af rock, minimalisme og træk fra jazz og elektronisk musik. Aftenen sluttes af med klubstemning og svedige elektroniske beats og improvisationer fra to eventyrlystne kvindelige musikere i duoen Turtle Yama fra Osaka.

Glæd dig til at opleve noget af det bedste fra den japanske scene netop nu – og samspil mellem dansk og japansk musikkultur.

 

 


Se hele det omfattende program med alle arrangørers koncerter og uddybende omtaler her på siden

Der er gratis adgang til de fleste koncerter om dagen og til mange aftenkoncerter.

Man kan også følge festivalen på de to apps: Aarhusguiden og Live Jazz Danmark. 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C