AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Musikalsk velvære

Musikalsk velvære

16/7/2017 | Forfatter: Rasmus Espersen | Fotograf: Lora Staykova
Bremer/McCoy, Radar, 16/07 20:00

Se fotogalleri fra koncerten


Duoen Bremer/McCoy sørgede for søndagsstemningen på et udsolgt Radar.


Midt i lokalet på spillestedet Radar står piano, keyboard og et stort soundsystem komplet med højtTalere og spolebånd. På gulvet ligger en kontrabas. Rundt omkring er siddepladserne vendt imod denne skueplads. Radars normale scene er indtaget af stolerækker, og personalet går rundt og skaber ekstra pladser til de mange fremmødte.

Jonathan Bremer og Morten McCoy har lige spillet et hav af koncerter i anledningen af Copenhagen Jazz Festival, og det et åbenbart rygtedes, at duoen er i topform, for Radar og arrangørerne Sun Ship har meldt "få billetter" ud hele dagen.

Det sitrer af spænding, og folk pifter og hujer, da Bremer/McCoy indtager lokalet lidt efter klokken 20. Den hypede duo tager forventningerne med sindsro og lægger ud med numrene Salme, Forenet og Højder. Halvanden time senere spiller de på massiv opfordring ekstranummeret Harmoni.

Hvor den mellemliggende tid forsvandt hen, fatter jeg simpelthen ikke. Bremer/McCoy gjorde deres ting, og man lod sig bare rive med.

Og hvad er deres ting så? Det er en underlig størrelse, der indeholder både det behageligt afslappende og det medrivende fede. Som for eksempel på afslutningsnummeret Harmoni, hvor McCoy spiller en lækker rytme på sit klaver, og Bremer lægger en smuk melodi ovenpå.

Pludselig bytter de roller, og bassen spiller rytmen, mens klaver og keyboard har melodien. Skiftet er så elegant, at det både rusker op i lytteren og lader denne blive komfortabelt i sit sæde på én og samme tid. Tænk, at noget så rart kan være så fedt på samme tid. Og tænk, at velvære kan være så hipt.


Selvom musikken er afslappende, er den bestemt ikke tandløs. McCoys keyboard kan bestemt bide fra sig på de rigtige tidspunkter, og det analoge soundsystem kan levere en bas, der får Radar til at skælve.

Samtidig håndteres tangenter og strenge med en legende lethed, der luller lytteren ind i det simple, men aldrig kedelige lydunivers. Spolebåndene knitrer en smule under lydtæpper, hvilket giver koncerten en sjov blanding af ægthed og uvirkelighed.

Bremer/McCoys musik kan bære både at være i forgrunden og i baggrunden. Man kan både fordybe sig i den og koble helt fra til den. Den er fuldkommen.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C