AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Sikker levering af Eeg og Koonse

Sikker levering af Eeg og Koonse

16/7/2018 | Forfatter: Susie Beck Kristensen | Fotograf: Albert O. Meier
Sinne Eeg feat. Larry Koonse , Tir Na Nóg, 15/07 20:00

View photogallery from this concert


Hyggelig og intim aften på Tir Na Nog.


 

Det er altid en stor fornøjelse at høre Sinne Eeg. Hendes stemme, fraseringsevne og fornemmelse for jazzens væsen er af en særlig kaliber. Hun har udgivet otte album i eget navn, senest Dreams fra 2017. Hun sammenlignes ofte med den store Sarah Vaughan. Hun har vundet mange priser for sin musik, f. eks Ben Webster-prisen i 2014 og Danish Music Awards for bedste vokaljazzalbum i 2007, 2010 og 2014.

Hun lagde ud med Come Rain or Come Shine af Arlen og Mercer. Hun fortalte, at aftenens tema var The Great American Songbook, men det kom nu ikke helt til at stemme. Efter en dejlig swingende udgave af But Not For Me kom der nemlig en bossanova – Triste – af Antonio Carlos Jobim. Naturligvis sunget på portugisisk.

Larry Koonse er en jazzguitarist af verdensklasse. Han er fra Los Angeles og har turneret med store navne som Natalie Cole, Mel Torme og Percy Faith. Han udgav sit første album som 15-årig sammen med sin far, der også var jazzguitarist. Koonse og Eeg har givet koncert sammen flere gange.

Chet Bakers vidunderlige tragikomiske ballade Everything Happens To Me var for mig aftenens højdepunkt. Her viste Eeg virkelig sin internationale klasse.

Evil Man Blues afsluttede første sæt, selvfølgelig i Eegs fortolkning: Evil Girl Blues. Uanset hvad hun gør, er det svært at se denne dejlige sangerinde som en Evil Girl. men hun og bandet fik det til at swinge. Eeg har et stort og loyalt publikum i Danmark, og det mærkede man på Tir Na Nóg søndag aften. Pubben var fyldt til bristepunktet, og stemningen var høj.

Andet sæt blev indledt med Bye Bye Blackbird og herefter kom endnu en stor ballade, You’ve Changed.  Eeg fortalte, at hun havde forelsket sig i sangen efter at have hørt den med et norsk band. Den er også Indspillet mesterligt af Billie Holiday.

Denne aftens koncert blev leveret af en rutineret sangerinde og et ditto band, og der blev ikke taget mange chancer i udvalget af sange. Men hvorfor også ændre på noget, der virker perfekt?



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C