Arthur Lea Solo – Frokostjazz (UK)

Arthur Lea Solo – Frokostjazz (UK)

Honky tonk-klaver og rhythm’n’blues-sang

Arthur Lea har tæsket honky tonk-rytmer i klaveret, fra han kunne nå tangenterne. Samtidig med sit klaverspil synger han et miks af rhythm’n’blues med sjælen dybt begravet i Sydstaterne.

Arthur Lea henter sin inspiration fra brassbands og pianospillere fra New Orleans og mikser det med urban gumbo fra Londons altid blomstrende og kreative musikscene.

Han er opvokset i Lewisham i det østlige London og blev uddannet fra Royal Academy of Music. Han har spillet overalt – fra Ronnie Scott’s til det olympiske stadion – og arbejdet med utallige kunstnere fra Kate Tempest til Kylie Minogue.

Arthur Lea optræder solo og med sit band Bootleg Brass samt f.eks The Coalminers, Paragon og Tongue Fu. Han har indspillet i studier fra Nashville til Berlin og produceret mange pladeudgivelser.

Arthur Lea, der stadig bor i London, lytter og lærer, hvad enten han spiller i koncertsale, på plejehjem eller på hemmelige cocktailbarer.

I begyndelsen af 2012 turnerede han i USA for at komme til bunds i musikken fra zydeco til bluegrass og fulgte sporet fra Louisiana til Nashville. Det blev til solo-EP'en Wandering Story. I 2015 kom EP’en At Home med fem sange om livet i London.

Koncerten er en del af frokostjazzen i Bispejazzteltet, hvor du kan nyde lidt godt at spise og drikke, mens du lytter til musikken.

Arthur Lea spiller også på Klostertorvet søndag 15. juli kl. 17.00 med Arthur Lea Bootleg Trio – den rytmiske kerne fra neo-soul-gruppen Bootleg Brass.


www.arthurlea.co.uk

Line-up

Arthur Lea (p, voc)

  • Arthur Lea Solo – Frokostjazz

Info

16/07/2018

12:30 - 14:30
Fri entré


Koncertsted

Bispejazz - Bispetorvet
DK-8000 Aarhus C
(+45) 28 60 47 91
info@jazzfest.dk
www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
RMF