AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Koppel / Chemnitz / Møller / Lund ((DK)) - Photo:

Photo:

Koppel / Chemnitz / Møller / Lund ((DK))

19:00

Benjamin Koppel (sax), Mark Chemnitz (key, voc), Henrik Møller (b), Morten Lund (drm)

Koncerten er aflyst!

Alsidig og prisbelønnet saxofonist i godt jazzselskab 

Benjamin Koppel, er en dansk saxofonist, der som barnebarn af komponisten Herman D. Koppel og søn af komponist og musiker Anders Koppel er rundet af en stor musikalsk familie.

Som 15-årig var han medstifter af soul / rock-orkesteret Tournesoul og dannede samtidig sin egen jazzkvartet, der i 1993 udgav debut-cd'en Benjamin Koppel Quartet. I 1992 modtog han som den første jazzmusiker Jacob Gades Legats store pris.

Han studerede i New York hos den cubanske saxofonist Paquito D'Rivera, og i 1995 var han medstifter af crossover-ensemblet Mad Cows Sing, der med fire klassiske og tre rytmiske musikere har markeret sig stærkt, både i Danmark og på den internationale musikscene.

I 1997 uropførte han Anders Koppels Saxofonkoncert nr. 1 og i 2004 Saxofonkoncert nr. 2. I maj 2015 udkom den tredje cd med Koppel som solist med symfoniorkester, Double Triple Koppel (Dacapo-records), hvor Koppel spiller sammen med Michala Petri og Odense Symfoniorkester.

Denne aften optræder han i spidsen for en kvartet sammen med Mark Chemnitz (klaver og vokal), Henrik Møller (bas) og Morten Lund (trommer).


Arrangør
Café Smagløs
42 51 25 50
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C