AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Våd start med varm jazz

Våd start med varm jazz

9/7/2016 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Sam & The Soulmates , Cockney Pub, 08/07 19:30


Sam & The Soulmates var rykket indenfor til intimkoncert.


 

Mike Wilson, ejeren af Cockney Pub i Maren Smeds Gyde ved Clemens Stræde, har i flere år været heldig med mange dage med godt jazzfestivalvejr og derfor mulighed for at have musikken og publikum ude i gyden.

 

Fredag startede han dette års jazzprogram, men måtte rykke ind i det trange publokale på grund af store regnmængder. Intimt, men også lidt trangt og meget varmt, men publikum så ud til at hygge sig. Lokalet var uhyggelig tætpakket, og en del gæster var rykket ud under markisen udenfor, hvor det dog er svært at høre musikken.

 

Jeg satte kursen mod Clemens Stræde med forventning om at opleve Cockney Rebels og Adrian Cox, som er de faste spillemænd på stedet de fleste søndage.

 

Det var dog et andet og noget yngre band, der havde klemt sig ind i orkesterhjørnet i pubben. Orkesteret var Sam & The Soulmates, som leverede en gedigen, intim, velspillet aften med meget nærvær og fine detaljer. Bandet var som sædvanlig båret af den velsyngende vokalist Samara Bahrami. Samara og hendes Soulmates var ved denne lejlighed en kvartet. Piano og sax var udeladt, men det havde nok også knebet at få det hele klemt ind i toilethjørnet. Ud over Samara Bahrami var holdet Morten Haugshøj, guitar, Mathias Gregersen, kontrabas, og Kristoffer Lysgaard, trommer.

 

Det blev et par timer med veldrejede latinamerikanske numre, soul, blues og jazzstandards. Den lille besætning var især båret af Morten Haugshøj, som ved denne lejlighed fik god plads til at vise, hvor mange facetter af guitarspillet han mestrer. Mange fine musikalske guitarøjeblikke. I det hele taget viste kvartetten fint sammenspil og dynamik og skabte en hyggelig aften, som nok havde været mere fornøjelig, hvis man ikke var stuvet sammen indendørs. Lad os håbe på bedre vejr de kommende aftener.

 

Der er musik i og ved Cockney Pub hver dag. I de kommende dage er det bl.a. muligt at opleve Finn Odderskov og Adrian Cox.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C