AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jazz i børnehøjde

Jazz i børnehøjde

9/7/2016 | Forfatter: Rasmus Espersen | Fotograf: Poul Nyholm
Æskens Tidsrejse – Børnejazz på Dokk1 , Dokk1 , 09/07 11:00


Dokk1 åbner op for en weekend fyldt med jazzarrangementer til de mindste.


 

Lørdag og søndag i jazzfestivalens åbningsweekend åbner Dokk1 for første gang nogen sinde op for jazz til børnene (og deres forældre). Alle arrangementerne er gratis, Æskens Tidsrejse kræver blot tilmelding på grund af begrænsede pladser i tidsmaskinen.
 

Æskens Tidsrejse
Bakket op af Lasse Bech Kiilerich på trommer, Janus Holst Aaen på guitar og Thomas Friis Wielandt Hansen på bas byder Sidsel Bech Kiilerich inden for i tidsrejsemaskinen. Æskens Tidsrejse sender børn og voksne gennem små 100 års jazzhistorie, hvor giganterne Billie Holiday, Louis Armstrong og Herbie Hancock besøges, flankeret af musik fra blandt andet Disneys Junglebogen og Povl Kjøller. Udstyret med ”truttere” og ”magiske raslere” hjælper børnene med at finde Holidays stemme, Armstrongs trompet og Hancocks keyboard, mens bandet rejser rundt mellem hele tre scener i Dokk1’s Lille Sal.
 

Sidsel og Lasse Bech Kiilerich står også for ”Instrumentmageriet”, en verden af spande og rør, sand i alle farver, toiletruller og øldåser – alt det, du kan forestille dig at få brug for og mere til, hvis du skal bygge dine egne instrumenter. Unikke trommer, blæsere og shakere bliver produceret i stor og farverig stil.


Jazz & Rytmik Jam
Musikpædagogerne Maria og Dan samt jazzkattene Jonas og Jens byder inden for til jazz i Æsken. Men hvad er jazz? Det er at spille lige det, som man har lyst til. Derfor er halvdelen af Æskens vægplads da også optaget af musikinstrumenter. Først skulle der dog spilles helt uden instrumenter og listes rundt som jazzkatte, før der blev åbnet op for alt godt fra musiklokalet plus lidt løse lækkerier.

 

Der er trommer, marimbaer, ukuleler og diverse raslende percussion til alle børn i alle aldre til ”Jazz & Musik Jam”, som er blevet til i samarbejde mellem Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Festival og Dokk1. Men ikke nok med det. Jonas og Jens har også medbragt trækbasuner, cornetter og saxofoner til fri afbenyttelse med kyndig instruktion, ligesom også trommesæt og klaver står til rådighed. Messinghjørnet var velbesøgt og vidnede om, hvad børn kan, når bare de får lov – og lidt hjælp på vejen.

 

Anført af Maria og Dan får børnene mulighed for at spille sammen. Både breaks, soloer og rytmer kommer på tapetet, og alle kan være med. Dette samarbejde mellem musikskole og festival er helt sikkert kommet for at blive.

 

Ud over ovenstående arrangementer er der også ”Hop og Jazz”, hvor der er mulighed for at danse sin indre jazzfrø fri, ”Lyt i Mørket”, hvor man berøvet sin synssans kan fordybe sig i jazzen og forkæle sin høresans, jazzquiz og eksklusivt for søndagens program, jazzjagt, hvor man bevæbnet med sin mobiltelefon kan gå på skattejagt på Dokk1.


Arrangementerne forløber fra kl. 10:00 til 16:00



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C