AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Tilbage til rødderne

Tilbage til rødderne

19/7/2018 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Bo Petersen / Albert O. Meier
Scandinavian Big Band Nights – Aarhus Jazz Orchestra feat. Mads Mathias & Mimi Terris , Ridehuset, 18/07 20:00

Se fotogalleri fra koncerten


Ridehuset Swinger er i år vendt tilbage til Skandinavien og de mere klassiske bigbandrødder.


 

– I år vender vi tilbage til bigbandrødderne, når vi præsenterer ”Scandinavian Big Band Nights”, som er ”Ridehuset Swinger 2018”, fortæller Dorthe Andersen, orkesterchef for Aarhus Jazz Orchestra, og tilføjer:

– I de senere år har vi musikalsk været i flere forskellige hjørner af kloden. I år er det primære fokus Skandinavien.

Det er igen i år Aarhus Jazz Orchestra, der indtager Ridehuset og Officerspladsen under jazzfestivalen.

– De store bigbandkoncerter er i Ridehuset. I år har orkesteret hver aften svenske Mimi Terris og danske Mads Mathias som solister. På pladsen har vi madmarked, hvor vi selv har udvalgt, hvem der skulle have plads. I bunden af pladsen nærmest Aros er et mindre telt. Her har vi genoplivet traditionen med jazzsnak. Vi kom onsdag fint fra start med Christian Vuust. Torsdag er det Christian Windfeld, fredag Mads Mathias og lørdag Morten Lund. Ud over jazz Talks præsenterer vi i dette telt hver dag mindre grupper, siger Dorthe Andersen.

Ved Ridehusets sene eftermiddagskoncerter startede Blood Sweat Drum + Bass onsdag og efterfølges de kommende dage af Where’s My Bag Big Band, Randers Big Band og Tip Toe Big Band. I festivaldagene afvikles desuden Scandinavian Big Band Camp på Konservatoriet. De tre deltagende unge bigbands fra hhv. Danmark, Holland og Sverige møder publikum ved tidlige eftermiddagskoncerter på Ridehusets store scene og runder af med en finalekoncert i Ridehuset lørdag, hvor man kan opleve alle tre bigbands på én og samme tid.

– Ridehuset swinger er en stor og dyr produktion, men vi er klar med et supergodt tilbud med mad og gratis musik. Så må vi blot håbe, at gæsterne husker at købe drikkevarer. Så hænger det bedre sammen, slutter Dorthe Andersen.

Onsdagen bød ud over Blood Sweat Drum + Bass og den tradionsrige aftenkoncert med Aarhus Jazz Orchestra på koncert i teltet på Officerspladsen med saxofonist Claus Waidtløw akkompagneret af Henrik Gunde, Jesper Bodilsen og Morten Lund.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C