AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Street Parade satte årets jazzfestival i gang

Street Parade satte årets jazzfestival i gang

13/7/2019 | Forfatter: Susie Beck Kristensen | Fotograf: Poul Nyholm
Street Parade – Aarhus Jazz Festival Brass Band, Rådhusparken Aarhus, 13/07 11:30

Se fotogalleri fra koncerten


Det gyngede på Bispetorvet, da Aarhus Jazz Festival Brass Band sørgede for den officielle åbning af den 31. Aarhus Jazz Festival



Ligesom sidste år var det Aarhus Jazz Festival Brass Band, der lavede larm hele vejen fra Rådhusparken til Bispetorvet. Deres funky New Orleans-sound tilkaldte en hale af jazzelskere, der fulgte paraden til dens bestemmelsessted på Bispetorvet. Hvis der stadig var enkelte, der ikke var klar over, at festivalen var i gang, fik de det at vide. De hyggelige bandmedlemmer stoppede udvalgte steder og gav et nummer.

Aarhus Jazz Festival Brass Band består af Scott Westh og Rasmus Bøgelund (trp), Jonathan Bruun Meyer og Ola Åkerman (trb), Henrik Silver (sousafon), Søren Pedersen og Emil Otto (drm).

Da vi nåede Bispetorvet, var der ønskekoncert. Publikum blev bedt om at foreslå et nummer: ”Vi kan spille alle numre i hele verden”, lød det selvsikkert. Det blev Congratulations og så var der pause.   

I år var det ikke det sædvanlige telt, der var centrum for åbningen, men i stedet Zirkus Nemos (Søren Østergaards) flotte og stemningsfulde udendørsscene. Morten Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festival, gik på scenen og bød velkommen. Han sagde bl.a. at festivalens 380 koncerter er udtryk for mangfoldighed, men samtidig respekt for traditioner. Det dejlige solskinsvejr havde arrangørerne selv sørget for, så det varer jo naturligvis hele ugen. Han erklærede herefter den 31. Aarhus Jazz Festival for åben.

Aarhus Jazz Festival Brass Band gik på tribunen og lagde ud med Bourbon Street Parade, der jo er et eksempel på, hvordan det fra starten var marching bands, der fik indflydelse på New Orleans-jazzen.

Let's fly down or drive down
To New Or-leans.
That cit-y has pret-ty
His-tor-ic scenes.

Herefter spillede de en interessant version af Jeg ved en lærkerede. Første sæt blev afsluttet med Mardi Gras in New Orleans, og til tonerne af den forlod jeg Bispetorvet og begav mig ud i Aarhus’ gader for at finde velkendte og ukendte toner – der er mange at vælge imellem.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C