AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Hyggeholdets Jazz Jam

Hyggeholdets Jazz Jam

15/7/2019 | Forfatter: Rasmus Espersen | Fotograf: Henning Espersen
Late Night Jazz Jam – Hyggeholdet Jam, HeadQuarters, 14/07 23:30

View photogallery from this concert


For anden ud af otte nætter i træk bød HeadQuarters indenfor til Late Night Jazz Jam.



Kondensen var forsvundet fra det lave loft, og temperaturen var faldet et par grader, men gulvet var stadig godt klistret efter AddisAbabaBand, da søndagens jazz jam gik i gang.

Hyggeholdet, alias trompetist Scott Westh, pianist Simon Eskildsen, bassist Adrian Christensen og trommeslager Daniel Sommer, var aftenens værter. Heldigvis har de brugt længere tid på deres respektive instrumenter, end de har på at vælge navn, for de swingede en vis legemsdel ud af bukserne. De lagde ud med tre numre, før scenen blev åbnet for alle, der skulle have lyst til at byde ind med diverse standarder. Barren blev sat uhyggelig højt – især på Caravan, hvor Wesths trompetvræl medførte hujen og piften fra publikum.

Da scenen blev erklæret åben, var der rift om pladserne. Særligt trommerne var eftertragtede med hele fire forskellige på trommestolen. Men også klaver og mikrofon blev besøgt. En herre gik på scenen med hænderne i lommen og kasketten helt nede over øjnene og sang All of Me. Det var så cool, og han sang som smør.

På scenen fandt nogen samspillet med det samme, mens andre lige måtte spille sig ind i det, hvilket bestemt også havde sin charme. Generelt var niveauet højt, men på et tidspunkt var hele Hyggeholdet erstattet, og her blev numrene sværere og sværere at afslutte. Lange piano-, saxofon- og guitarsoloer i endeløse rækker trak tålmodigheden ud, og ved ettiden gik luften af jamballonen. Jamsessionen var simpelthen imploderet i soloer.

Vi fik en enkelt sang mere, Sunny, før medlemmer af Hyggeholdet lukkede og slukkede i et noget roligere tempo, end aftenen var startet ud i. Men nu var det jo også gået hen og blevet nat imens, hvilket også havde tyndet noget ud i publikumsantallet.

Hver aften under jazzfestivalen åbner HeadQuarters op for Jazz Jam fra klokken 23.30, så fat jeres instrumenter og kom ned og støv en standard af. Det er en glimrende måde at knytte nye venskaber og vedligeholde gamle på.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C