AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Komfortabel eftermiddagshygge

Komfortabel eftermiddagshygge

15/7/2019 | Forfatter: Kenth Kjeldgård Nielsen | Fotograf: Dorte Pedersen
Southern Comfort Blues Duo, fairbar, 15/07 15:30

View photogallery from this concert


En lyseblå blues så'n en mandag eftermiddag.



Jazzfestivalen i Aarhus er kendetegnet ved, at der er plads til mange genrer og subgenrer. Det fik man et udmærket eksemplel på denne mandag eftermiddag med Southern Comforrt Blues Duo. Den lille fairbar lagde lokale til de ca. 30 fremmødte publikummer, og duoen gjorde sit bedste for at underholde. Det var –- i princippet, næsten – akustisk. Det var  primært traditionel blues eller folk, ikke helt ulig hvad H.P. Lange læner sig op ad. Og det var helst numre fra 1930'erne eller før, de beskæftigede sig med, sagde de. Nå ja, et Tom Waits-nummer eller anden senere musik, der trækker på den tradition, blev der da alligevel også plads til. 

Og Southern Comfort Blues Duo forsøgte. Duoen består af Finn S. Thomsen og Morten W. Willert. Førstnævnte lagde ud med sang, guitar og af og til mundharpe, og undervejs skiftedes de til det dér med bas og guitar. Finn var dog ene om harpen. Det var rigtig fint, at de to herrer skiftedes til det vokale, idet de var meget forskellige i deres vokale udtryk.  Finn, havde en klar røst, bestemt ikke dårlig – men til "the blues" må dergodt være lidt mere kant. Vi fik desuden præsenteret en af de mange guitarer, som duoen benyttede sig af, og denne særlige guitar kan næste år fylde 100 – i sig selv interessant. Det var alt i alt helt o.k., men stemmen – især i et nummer i 2. sæt – var efter min smag for "pæn" ... gav næsten mindelser om Hr. Weise i Badehotellet. Men igen – smag og behag. Duoen vil musikalsk lægge sig op ad en tid, en sound og en stemning, og det ramte de fint. 

Indledningsvis fortalte duoen, at de havde fundet sammen i fælles musikalsk kærlighed til navne som Eric Bibb, Keb' Mo – og så nogle af de gamleog noget derimellem. Tom Waits kom på banen, ligesom numre af førnævnte Bibb og og Keb' Mo. Og sørme om ikke også duoen fortolkede et  nummer af  danske  H.P. Lange, Coming Down. Inspirationen fornægtede sig ikke.

Det klædte duoen, at de skiftedes til både den vokale del og hhv. bas og guitar. Personligt stod Willerts vokal som den bedste for mig. Hans stemme blev mere og mere selvsikker undervejs i koncerten. Ikke rå-rå, men med lidt mere "blues-kant". Det ville være spændende at høre ham udfordre sig selv og sangene noget mere fremover – jeg tror, der er potentiale...

Det var blues, det var folk, det var traditionals. Southern Comfort Blues Duo gjorde det godt. De havde nok bare ikke de bedste betingelser.. Jovist, der blev klappet pænt, næsten andægtigt og også "frivolt" vippet i det små med fødder og nakker.  Meeen, ikke meget respons fra fairbars publikum. Trods flere tiltag til klap- og syng-med fungerede det bare ikke rigtig denne eftermiddag... 

Jeg kan huske, da "the blues" blev serveret i cowboystøvler, mørke briller og med hat. I dag var det bare tæer og klip-klappere. Jo-jo, det er sommer, det er festival – måske endda ferie for nogle, men måske var setup'et – uanset de musikalske kvaliteter – en anelse for løst? Jeg gik derfra med en fornemmelse  af en duo,  der kunne mere, end de beviste denne eftermiddag, og et publikum,  der  mestendels var der, nåja, fordi de nu var der.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C