AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Sådan skal flamenco serveres

Sådan skal flamenco serveres

15/7/2019 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Lars Borup
Paco de Lucía Tribute Concert, Musikhuset Aarhus, 15/07 12:00


Lækkert ensemblespil hyldede Paco de Lucia.



Indtil mandag middag var jeg ikke den store fan af flamencomusikken, men efter koncerten med Paco de Lucia Tribute har jeg ændret opfattelse. Det var lækkert ensemblespil af høj klasse med fem musikere i tæt sammenspil.

Holdet er samlet af guitaristen Poul Jareck Knudsen, en sublim musiker i netop den genre. I forbindelse med dokumentarfilmen Paco de Lucia - flamencoens mester sammensatte han orkesteret, som består af Poul Jareck selv, Mikkel Nordsø, også guitar, Nicolai Lund på elbas og Anders Pedersen, cajón.  For at få lyden af de Lucias mundharmonikaspiller Antonio Serrano havde Poul Jareck fået den unge danske musiker Mathias Heise med på holdet. Han modtog i 2017 Ben Webster Prisen.

Der var stuvende fyldt med tilhørere i Musikhusets foyer, mange turister især norske, som har tradition for at besøge jazzfestivalen i Aarhus.

Paco de Lucia har inspireret jazznavne som Chick Corea og George Benson, men det danske ensemble havde fundet deres egen helstøbte udgave af flamencomusikken. Det var helstøbt, swingende og uhyre dynamisk. De var gode til at holde nærkontakt med hinanden og give hinanden plads. Cajón og elbas var det lækre pulserende fundament, og guitarer og mundharmonika leverede finesserne. De tre musikere var gode til at supplere hinanden med plads til deres helt egen stil.

En helt igennem behagelig middagskoncertoplevelse og stor ros til lydmanden som sikrede, at alle fik den optimale oplevelse af musikken.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C