AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jazzsnak for feinsmeckere

Jazzsnak for feinsmeckere

17/7/2019 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Poul Nyholm
Talking Jazz – Historier fra 100 år med jazz i Aarhus (1919-1949), Teaterkatten, 17/07 11:30

Se fotogalleri fra koncerten


En gammel festivaldisciplin er tilbage.



Gennem en længere årrække var det et fast element i Aarhus Jazz Festival, at der indgik samtaler med udvalgte personer fra jazzmiljøet  I mange år var det bl.a. legendariske Birger Jørgensen, der stod for dem.

I går, onsdag genopstod disciplinen med den engelske titel ”Talking Jazz” og med samtalerammen ”100 år med jazz i Aarhus”. Arrangementet var henlagt til den hyggelige restaurant Teaterkatten ved Bispetorvet, som altid er et besøg værd på grund af godt øl og af og til levende musik.

Onsdag drejede det sig om perioden 1919-1949.  Jørn Gade styrede slagets gang og havde til det første arrangement inviteret arkæologen Carsten Ljungkvist, som har gransket i byens jazzhistorie. Det er jo urealistisk at finde nulevende repræsentanter, som var med i den periode. Datteren af Axel Voigt, en af grundlæggerne af byens første jazzforening (1934), var imidlertid mødt op og kunne give indblik i, hvem hendes far havde været.

Jørn Gade var uhyre velforberedt og havde medbragt både gamle lydbidder og plader fra perioden. Han er en grundig mand og utrolig engageret. Han sørgede for, at gæsten og tilhørerne fik fin del i arrangementet, og det endte med at blive rigtig fint og afbalanceret. Tilhørerne var meget inddraget i snakken, og der var god plads til anekdoter, gode grin og masser af faktuel viden. En af dem, der var meget aktiv i snakken og vidensudvekslingen, var jazzplade m.v.-entusiasten Ole Lund.

Det  hele varede omkring en time. Det var ret nørdet, men meget hyggeligt og jeg kan varmt anbefale at deltage, ikke mindst på grund af de hyggelige lokaler, stemningen og de gode historier.

Efter dette første samtalearrangement kunne man gå direkte ud og lytte til byens levende jazzmuseum Sankt Pauls Band, som består af et gedigent hold af musikere, der har præget aarhusiansk jazzmusik i flere årtier.

Arrangementet fortsættes de kommende dage med skiftende gæster.

Torsdag er gæsten guitaristen Hans Jakob Sahlertz. Perioden er 1950-1979.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C