AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Cubansk sommermad og hede latin-rytmer i Ridehuset

Cubansk sommermad og hede latin-rytmer i Ridehuset

18/7/2019 | Forfatter: Susie Beck Kristensen
Aarhus Jazz Orchestra feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino, Ridehuset, 17/07 20:00

Se fotogalleri fra koncerten


Ridehuset swinger for 30. gang, i år med Cuban Big Band Nights.



Ridehuset var tæt pakket med entusiastiske jazz- og latin-elskere i aftes. Inden koncerten kunne man få serveret en cubansk sommermiddag komponeret af Masvino Vinbodega, og man var derefter sikret en siddeplads i Ridehuset. Dette nye koncept er vist en succes og vil sikkert blive en fast del af Aarhus Jazz Festival fremover.

Aftenens hovedperson var den cubanske trommeslager Dafnis Prieto. Han har spillet sammen med store stjerner som Henry Threadgill, Eddie Palmieri og Michel Camilo. Han har udgivet seks album i eget navn og ved flere lejligheder været nomineret til en Grammy i USA. I 2019 vandt han i kategorien Best Latin Jazz Album for Back To The Sunset – en bigbandudgivelse, hvor Dafnis Prieto ud over at spille trommer har komponeret og arrangeret al musikken.

Det var dette album, vi fik præsenteret live i Ridehuset. Ud over Aarhus Jazz Orchestra havde Prieto to cubanskfødte, men i Danmark bosatte musikere med på scenen, Eliel Lazo på trommer og Yasser Pino på bas.  

Der var også god plads til, at Aarhus Jazz Orchestra kunne levere varen i form af swingende solo-indslag, der viste stor dygtighed og villighed til at tage chancer. Særligt saxgruppen, men også trompetisterne skal fremhæves her.

Også aftenens hovedperson, Dafnie Prieto, kunne høres i to lange, komplicerede soli, hvor hans overjordiske rytmesans kom til udtryk. Den ekstraordinære hastighed og præcision i hans spil giver en fed ny energi og lyd.

Det var musik, der indbød til dans, men det tillod pladsen desværre ikke. Mange dansede nu alligevel, særligt de mange publikummer, der ikke havde fået siddeplads, sjovt nok.

Da jeg efter koncerten trådte ud i den lune aarhusianske aften, var jeg parat til at hoppe på flyveren til Havana. Ja, jeg troede faktisk, at jeg allerede var der. 

Cuban Big Band Nights swinger videre på Officerspladsen og i Ridehuset torsdag, fredag og lørdag, hvor man foruden aftenkoncerterne med Dafnis og Aarhus Jazz Orchestra kan lægge øre til flere spændende eftermiddagskoncerter. 

.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C