AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Solide børnehits

Solide børnehits

18/7/2019 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Tim Stojanovic
Sange Fra Sangskattekisten – Børnejazz, Bispejazz – Bispetorvet, 18/07 10:30

Se fotogalleri fra koncerten


Med målgruppen til børnejazz.



Torsdag startede jeg dagen med at tage børnebørnene med på udflugt til børnejazzen, som i dag var lagt i hænderne på vokalisten Camilla Dayyani og hendes to velspilllende jazzmænd, Hans Esbjerg (piano) og Jens Jefsen (kontrabas).

Camilla Dayyani står bag Sangskattekisten, som er uhyre populær blandt børn, ikke mindst fordi sangene ligger på Youtube med små tegnefilm. Jeg ved, at de er sikre hits i mit hjem. Sangskattekisten startede som et sprogstimuleringsprojekt og er stadig meget efterspurgt.

Vi ankom sammen med et stor flok voksne og børn, som skulle overvære børneunderholdningen. At vi havde valgt det helt rigtige var tydeligt. Allerede under lydprøven begyndte børnene at synge med.

Så var det koncerttid. Børnene stimlede sammen foran scenen, og fra første tone var alle børnene med på løjerne. Dayyani er en uhyre dygtig og behagelig børneunderholder og samtidig en dygtig sangerinde.

Der blev sunget og danset. Vi var med børnene i bussen, elefanterne marcherede, og det helt store hit var sangen om krokodillen, der hapser aberne. Her fik fem af børnene abehatte og var med til at illustrere sangen. Der var kø ved scenen for at blive abe, og en del måtte nøjes med at lytte og synge med på sangen.

Det var enkelt, lækkert og med fint swingende akkompagnement. Dejligt, at en sangerinde og en duo kan engagere og fylde et helt torv med børneklassikere.

De medbragte børnebørn havde en ”mega fed” oplevelse, hvilket er den ældstes yndlingsudtryk lige i øjeblikket. Mætte af de kendte sange satte vi kursen hjemad. Vi kommer igen, når der atter er børnejazz på jazzfestivalen og hører gerne Sangskattekisten endnu en gang.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C