AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
100-året for jazz i Aarhus blev fejret med maner

100-året for jazz i Aarhus blev fejret med maner

22/7/2019 | Forfatter:


Slut på en fantastisk uge med spændende og swingende musik, god stemning og masser af fokus på jazzhistorien. Den 31. udgave af Aarhus Jazz Festival var præget af flotte arrangementer fra et rekordstort antal arrangører med koncerter over hele byen. Det var til at mærke jazzstemningen både inde og ude med veloplagte musikere og glade festivalgæster.


 

Jazzens Historie I Aarhus gennem 100 år fra 1919-2019 har været det helt store gennemgående tema i dette års jazzfestival. Dette blev fejret ved en række koncerter og arrangementer. Der var koncerterne i det stemningsfulde Helsingør Theater, Den Gamle By, med bl.a. Bill Frisell Trio, Carsten Dahl Trinity, Michala Petri/Marilyn Mazur/Daniel Murray og lokale I Think You’re Awesome. Der var også hyldestkoncerter til jazzhistoriske koryfæer som Dexter Gordon, Monica Zetterlund og Art Blakey. Sidstnævnte ville også kunne fejre 100 års fødselsdag i 2019 og var derfor at finde på årets festivalplakat af Finn Nygaard. Der var desuden fortællinger om den samlede jazzhistorie i byen på www.aarhusjazzhistorie.dk, mini-udstillinger på Dokk1 og Det Danske Plakatmuseum, jazzhistoriske byvandringer og fire Talking Jazz arrangementer med tilbageblik, spændende fortællinger og finurlige anekdoter fra byens historie med jazzmusikken.

Der var store stjerner og stærke internationale aftryk under årets festival. Samtidig var der et højt niveau på koncerterne og mange særlige publikumsoplevelser, hvilket understreges af flotte anmeldelser bl.a. seks stjerner til Marcus Miller i Musikhuset Aarhus og 5 stjerner til Jakob Buchanan feat. Chris Speed og Simon Toldam i Aarhus Domkirke. Aarhus Jazz Festival afviklede igen i år Nye Spor – hvor jazz og klassisk mødes – i samarbejde med AUT og Århus Sinfonietta, og succesfulde børnejazzarrangementer både på Bispetorvet og Dokk1.  

Ridehuset Swingede som altid 4 dage under festivalen med koncerter, fællesspisning og Aarhus Jazz Orchestra, der spillede latinrytmer for fulde huse sammen med indbudte cubanske gæster under temaet Cuban Big Band Nights. Men det var ikke kun her folkefesten trivedes. Udenfor var der gang i den både på Telefontorvet, Klostertorvet og i Bispejazz på Bispetorvet, hvor torvet var blevet åbnet op, så mange glade mennesker kunne nyde musikken under åben himmel. Hertil kan lægges koncerterne på Salling Rooftop og Spot Royal scenen ved åen – og i det hele taget var der jazzkoncerter over hele byen. 

Alt i alt har det været en fantastisk uge, hvor Aarhus har summet af musik og liv – og der har været positive tilbagemeldinger fra både musikere, arrangører og gæster fra ind- og udland.

Aarhus Jazz Festival ønsker at takke publikum, musikere, arrangører, spillesteder, frivillige og sponsorer for at bidrage til jazzfesten. 




Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C