AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Simon Eskildsen vinder Aarhus Jazz Talent Pris 2019

Simon Eskildsen vinder Aarhus Jazz Talent Pris 2019

29/11/2019 | Forfatter:


Jazzmiljøet i Aarhus og Østjylland er i disse år inde i en meget kreativ periode, hvor miljøet blomstrer og mange unge jazzmusikere, arrangører o.a. arbejder med spændende og nyskabende projekter. Derfor indstiftede Aarhus Jazz Festival i 2018 en ”Aarhus Jazz Talent” pris, som ud over ære og anerkendelse skal give prismodtageren en økonomisk håndsrækning og en endnu bedre mulighed for at blive bemærket både nationalt og internationalt. Årets præmie består af 10.000 kr. samt en koncert på spillestedet ATLAS.


De fem jurymedlemmer havde 13 gode kandidater at vælge imellem, men valget faldt til sidst på Simon Eskildsen, der bliver den anden modtager af den nye jazzpris Aarhus Jazz Talent. Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. 

Juryens motivation lyder: ”Simon Eskildsen modtager prisen for at være en gudsbenådet musiker, illustrator og animator - en alsidig begavelse inden for musik og billeder. Han ved meget og kan meget. Simon er en af de fremmeste, yngre pianister i Danmark med flere anmelderroste udgivelser bag sig og har bidraget til den aarhusianske jazzscene igennem adskillige år. Selv om han i dag er bosiddende i København, er hans virke stadig i høj grad forbundet med Aarhus. Simon er medlem af Aarhusgrupperne Simon Eskildsen Trio, AddisAbabaBand, Morten Haugshøj Group, Karmen Rõivassepp Quartet, OrgelDuo, Karsten Aaholm Déjà Vu med flere, hvor han meget overbevisende bidrager til de respektive udtryk i forskellige stilistiske retninger. Simon har i høj grad formet det visuelle billede af musikmiljøet i Aarhus ved at have leveret illustrationer til mangfoldige pladecovers og plakater og skabt musikvideoer for en række af byens kunstnere og spillesteder. Han har også i flere år spillet en vigtig rolle ved HeadQuarters programlægning under Aarhus Jazz Festival. Simon Eskildsen er aarhusjazz i lyd og billede og fortjener på den baggrund til fulde prisen som Aarhus Jazz Talent 2019”.

Den officielle overrækkelse af Aarhus Jazz Talent Pris 2019 finder sted ved en koncert på ATLAS mandag 10. februar 2020 kl. 20.00, hvor Simon Eskildsen Trio spiller garneret med nye visuals. Trioen består af Simon Eskildsen (klaver/visuals), Thomas Sejthen (bas) og Daniel Sommer (trommer).

Billetsalget til koncerten er startet og kan findes HER.

Simon Eskildsen har tegnet og spillet klaver siden han var barn og har aldrig kunnet vælge mellem de to retninger, men vekslet mellem arbejdet som pianist og tegneriet, hovedsageligt relateret til musikalske projekter. Han har studeret klaver på Det Jyske Musikkonservatorium og udgav i 2017 sin første plade i eget navn ”Introducing the Simon Eskildsen Trio” med bassist Thomas Sejthen og trommeslager Daniel Sommer. Musikken bestod af Simons egne kompositioner, der er swingende jazz tæt på traditionen og med musikalsk plads til dialog mellem de tre musikere. Debutpladen fik mange anmelderroser.

Som nævnt i motivationen spiller Simon i mange Aarhus bands. I foråret 2019 udgav han og trommeslager Daniel Sommer med OrgelDuo deres første plade/tegneserie ”Hr & Fru OrgelDuo Travels the World”, hvor Hr & Fru OrgelDuo kommer på eventyr, da de ved en fejltagelse kommer med det forkerte skib på krydstogt. Gennem musik, tegneserie og visuals præsenteres et farverigt katalog af spændende karakterer. Musikken er groovy, original orgel/trommejazz fra øverste skuffe. 

Derudover har AddisAbbaBand, netop for deres nyudgivne LP II, modtaget Statens Kunstfonds pris for årets bedste musikudgivelse 2019.  

Præmien på 10.000 kroner er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond. Derudover modtager prisvinderen en statuette udført af keramikeren Marianne Røgild. 

Medlem af juryen er: Mads Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse.  Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt. Daniel Sommer, musiker og organisator. Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder og Gorm Askjær, Aarhus Jazz Festivals sekretariat & musiker.


FAKTA OM AARHUS JAZZ TALENT PRISEN

Fundats

Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. Dette kan være som musiker, komponist, arrangør, journalist, musikudgiver eller andre, der har medvirket til udbredelse og understøttelse af jazzen.  

Prisen består af

  • Kontantgave
  • Mulighed for koncert eller lignende offentlig introduktion til medier og publikum

Vurderingskriterier - bemærkninger

Nominerede til prisen vurderes ud fra:

  • Kvalitet. Modtageren udviser høj kvalitet i sit virke inden for jazzmusikken
  • Engagement og synlighed. Modtageren har gjort sig særligt bemærket
  • Originalitet og nye idéer vurderes positivt
  • Modtageren har sit virke inden for jazzmusikken i den bredeste forståelse af dette begreb
  • Modtageren skal have tilknytning til det århusianske jazzmiljø
  • Der er ingen specifikke aldersbegrænsninger på hvem, der kan modtage prisen
  • Hvis der ikke findes egnede prismodtagere, kan juryen vælge ikke at uddele prisen det pågældende år – eller i særtilfælde uddele prisen som hæderspris til en person eller et initiativ, der har gjort en ekstraordinær indsats for talentudvikling indenfor jazzen.

Prisen er indstiftet 7. juni 2018 af Aarhus Jazz Festival i forbindelse med jazzfestivalens 30 års jubilæum og efter idé af aarhusmusiker Daniel Sommer.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C