AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Aarhus Jazz Orchestra spiller Waidtløw og computerspilmusik

21/1/2020 | Forfatter:


To spændende projekter i februar 2020 fra Aarhus Jazz Orchestra.


 

The Seasons - Aarhus Jazz Orchestra feat. Jorge Rossy

4. februar 2020 kl. 20.00

Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C – Naturhistorisk Museum.

Pris: 140 kr. / 70 kr. for unge u. 25 år / 235 kr. for koncert- og museumsbillet.

Oplev en helt unik koncert til dette års Vinterjazz når Aarhus Jazz Orchestra præsenterer den prisvindende komponist og saxofonist Claus Waidtløws nye værk The Seasons på Naturhistorisk Museum i Aarhus. 

Mellem en udstoppet tiger, gamle skeletter og fortællinger om dyr og menneskers tilblivelse opfører den prisvindende musiker og komponist Claus Waidtløw sit nye værk ”The Seasons” sammen med Aarhus Jazz Orchestra og trommeslageren Jorge Rossy. 

Aftenen indledes med, at Waidtløw fortæller om musikken, publikum skal til at opleve, hvorefter en nøje udpeget formidler fra Naturhistorisk Museum fortæller om de årstider, der har været Waidtløws store inspirationskilde til ”The Seasons”.

Inden du træder ind i det store udstillingslokale, kan du vælge at tilkøbe en museumsbillet og opleve resten af Naturhistorisk Museums samling af dyr, knogler og historieremedier, der fortæller historien om blandt andet det danske landskab og dyrenes tilblivelse og overlevelse. Museet lukker kl. 20.00. 

Waidtløw har de senere år etableret sig som én af landets førende komponister inden for rytmisk musik og modtog i 2015 en Danish Music Award i kategorien “Årets Danske Jazzkomponist”. I 2016 udgav han i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra det anmelderroste album Apples for Adam og har siden skrevet musik til flere europæiske orkestre.


Det nye værk til Aarhus Jazz Orchestra er inspireret af årstidernes skiften og består af fire satser, som, foruden Claus Waidtløw selv, præsenterer tre solister fra Aarhus Jazz Orchestra. Om værket siger Claus Waidtløw:
 


”Mange lader sig inspirere af naturen og komponister fra den klassiske verden har skrevet store værker omkring årstiderne, men indenfor den rytmiske verden er det, mig bekendt, ikke mange, der har taget dette tema op i en større orkestermæssig sammenhæng. Det glæder jeg mig til”. 

Ved koncerterne medvirker den prisvindende trommeslager Jorge Rossy som Aarhus Jazz Orchestra også har samarbejdet med ved tidligere lejligheder. Rossy er en af de helt store navne på den internationale jazzscene og har spillet fast med bl.a. Joshua Redman, Brad Mehldau, Lee Konitz og Chick Corea. 

The Seasons er støttet af Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden og Augustinus Fonden.

Køb billetter via www.aarhusjazzorchestra.dk

 

High Score - Lyden af computerspillets historie

28. februar 2020 kl. 20.00

Pris: 180 kr., 90 kr. for studerende

Det er lyden fra arkadespillene på burgerbaren. Fra Nintendoen på det lokale bibliotek og den slidte PlayStation på barndomsværelset. Og det er lyden af de episke soundtracks til de nyeste computerspil. 

Musik har altid været et bærende element i computerspil. Og det gælder helt fra 8-bit æraen med Super Mario til Hans Zimmers filmiske score til Call of Duty: Modern Warfare 2. Musikken trækker på et væld af genrer såsom funk, latin, swing og klassisk. Og det er musik, der, udover at være interessante kompositioner, også bidrager til spillernes indlevelse i fortællingerne.

Til High Score præsenteres fortolkninger af musik og temaer fra populære computerspil af bigbandet Aarhus Jazz Orchestra, alt imens spillene spilles live på scenen. Bigbandet suppleres af et tæt samspil mellem den 25-årige dirigent og spilentusiast John Riddell og forsker Andreas Lieberoth, der undervejs giver indsigt i computerspillenes udvikling i et musikalsk, samfundsmæssigt og psykologisk perspektiv.

High Score – Lyden af computerspillets historie opføres i samarbejde med Århundredets Festival, der finder sted fra d. 28. februar til d. 8. marts 2020.

Billetter købes via http://www.aarhundredetsfestival.dk/program/fredag-28-2/high-score!-lyden-af-computerspillenes-historie-2011-449

 

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C