AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Vinderen af Aarhus Jazz Talent Pris 2020 er Erlings Jazz- og Ølbar

Vinderen af Aarhus Jazz Talent Pris 2020 er Erlings Jazz- og Ølbar

16/1/2021 | Forfatter:


Det er tredje gang, at Aarhus Jazz Festival uddeler prisen som Aarhus Jazz Talent. Den gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. I år går prisen til kræfterne bag spillestedet Erlings Jazz- og Ølbar, som ud over æren og en pengepræmie på 10.000 kr. også får muligheden for at kuratere koncerten ved prisoverrækkelsen.


"Det betyder virkelig meget for os, at der bliver sat pris på vores live-jazz arrangementer. I to år har vi brugt rigtig mange timer og penge på at få den musikprofil og stemning, vi ønsker i baren. Derfor er vi utroligt glade for at vinde jazz-talent prisen 2020! Det betyder, at det ikke kun er os selv, der sætter enorm pris på de mange fantastiske jazzmusikere, der har spillet på det lille hjørne af Mejlgade. Så selvom der kun må være halvdelen af gæsterne i forhold til sidste år, så glæder vi os til at arrangere endnu et vildt jazzprogram i 2021", siger Casper Søgaard, der sammen med Nikolaj Riisbjerg og Simon Jensen åbnede Erlings Jazz- og Ølbar i 2018 med ambitionen om at blive Aarhus’ nye stamsted for tørstige jazzentusiaster. Casper står for stedets daglige ledelse, og musiker Alexander Bossen har siden begyndelsen stået for musikdelen med booking og afvikling af koncerter mm. Kombinationen af hyggelig stemning, et spændende musikprogram og god kontakt til både musikere og publikum har vist sig at være en succes. 

"Jazz er et mærkeligt ord i det 21. århundrede, og vi gør vores allerbedste for at give et autentisk og oprigtigt bud på, hvad det rummer og betyder. Vi forsøger som spillested at arbejde med et bredt og mangfoldigt jazzbegreb og tror på, at free jazz og bebop har lige stor berettigelse på en moderne jazzbar. Vi er lykkelige og lettede over, at juryen ikke synes, vi har ramt helt ved siden af", siger Alexander Bossen.

Jazzmiljøet i Aarhus og Østjylland er i disse år inde i en meget kreativ periode, hvor miljøet blomstrer og mange unge jazzmusikere, arrangører o.a. arbejder med spændende og nyskabende projekter. Derfor indstiftede Aarhus Jazz Festival i 2018 en ”Aarhus Jazz Talent Pris”, som ud over ære og anerkendelse skal give prismodtageren en økonomisk håndsrækning og en øget mulighed for at blive bemærket.

Juryens motivation for uddelingen af prisen lyder: ”Erlings Jazz- & Ølbar har på kort tid formået at opbygge et spillested, der entydigt satser på at præsentere jazzmusik, og er blevet et vigtigt holdepunkt i det aarhusianske jazzmiljø for både musikere og publikum.

Erlings er et sted for publikum i alle aldre, men det er værd at bemærke stedets evne til at tiltrække også et ungt publikum. Der er fokus på stemning, kvalitetsmusik og old school nærvær. Erlings vil noget og Erlings gør noget. Der satses både på ambitiøse koncertprogrammer, nære samarbejder med musikere og andre aktører i jazzmiljøet. Med Erlings har Aarhus fået et spillested, hvor musikere inden for det brede jazzfelt kan udfolde sig i uformelle, og på samme tid særdeles seriøse, rammer.

Siden sin opstart 1. november 2018 har Erlings været underlagt svære betingelser, men de solide kræfter bag initiativet holder fast i deres værdier og har insisteret på at blive ved, på trods af covid-19's skærpede modstand. Vi må lette på hatten af respekt for deres engagement og skaberevner.”

Det unge hold bag Erlings har formået at skabe et grundlag for et nyt publikum til jazzen i Aarhus! Det er sejt, det er utrolig godt gået, det kræver anerkendelse og en pris, en talentpris, som juryen bag prisen enstemmigt uddeler. Vi har lige nu ekstra meget brug for at fejre disse åndehuller, hvor livemusikken kan udfolde sig, hvor publikum og musikere møder hinanden, og kunst og levende kultur afprøves, opleves og nydes.”


Den officielle overrækkelse af Aarhus Jazz Talent Pris 2020 finder sted ved en koncert på ATLAS i begyndelsen af 2021. Pga. covid-19 er den endelige dato ikke fastlagt og meldes ud på et senere tidspunkt.

Præmien på 10.000 kroner er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.  Derudover modtager prisvinderen et diplom og en statuette udført af keramikeren Marianne Røgild. 

Medlem af juryen er: Mads Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse.  Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt. Daniel Sommer, musiker og organisator. Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder. Gorm Askjær, Aarhus Jazz Festivals sekretariat & musiker.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C