AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Malthe Jepsen vinder Aarhus Jazz Talent 2021

16/12/2021 | Forfatter:


Hvert år uddeler Aarhus Jazz Festival prisen som Aarhus Jazz Talent. Den gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. I år går prisen til musikeren og komponisten Malthe Jepsen, som ud over æren og en pengepræmie på 10.000 kr. også vinder at spille en koncert på spillestedet Radar.


Årets prisvinder har trods sin unge alder gjort sig bemærket som en alsidig og spændende pianist på den aarhusianske jazzscene. Han har spillet koncerter over hele Danmark på forskellige scener inden for jazz og verdensmusik og har optrådt i lande som fx Finland, Holland og Ghana. I kraft af sit synshandicap har Malthe også arbejdet med, hvordan man tilgængeliggør musikteknologi og arbejder pt på at udvikle en app, der skal gøre det nemmere for blinde at tilgå nodelæsning.

Prisen vil blive overrakt ved en koncert på Radar 19. februar 2022 kl. 20, hvor man også kan høre Malthe spille i både solo- og trioformat.

Juryens motivation for uddelingen af prisen lyder:

”Årets prismodtager er pianist og komponist Malthe Jepsen. Malthe inspirerer med sit medrivende og teknisk overlegne spil og bevæger sig desuden ubesværet mellem mange forskellige musikalske udtryk. Han optræder i store og små ensembler indenfor jazz, hip-hop og mellemøstlig musik, heriblandt med Clapper, AggiDix og sangerinden Ankah.    

 

Malthe har for nylig udgivet solo debutalbummet Fluidity, der er blevet modtaget meget positivt. Det er en modig og velproduceret debut, der demonstrerer, at han som ung pianist allerede har sit eget personlige udtryk. Om Fluidity lød det bl.a. at ’Malthe danser graciøst på tangenterne og har tydeligvis drukket af jazzens melodiske overflod. Han tager den med ro og trækker vejret. Han lader de enkelte toner fortælle mere end det man umiddelbart hører.’

 

Vi glæder os til at følge Malthe fremover og håber, at han med prisen får mere opmærksomhed og yderligere muligheder for at udvikle sit musikalske virke.”

 

Jazzmiljøet i Aarhus og Østjylland er i disse år inde i en meget kreativ periode, hvor miljøet blomstrer og mange unge jazzmusikere, arrangører mv. arbejder med spændende og nyskabende projekter. Derfor indstiftede Aarhus Jazz Festival i 2018 en ”Aarhus Jazz Talent Pris”, som ud over ære og anerkendelse skal give prismodtageren en økonomisk håndsrækning og en øget mulighed for at blive bemærket.

Den officielle overrækkelse af Aarhus Jazz Talent Pris 2021 finder sted ved en koncert på Radar lørdag 19. februar 2022 kl. 20.00. 

Præmien på 10.000 kroner er sponsoreret af Klüvers Fond og Aarhus Jazz Festival.  

Årets jury var: Mads Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse.  Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt. Camilla Dayyani, musiker og arrangør. Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder. Martin Aagaard, booker på spillestedet Radar og medlem af Aarhus Jazz Festivals bestyrelse.

Link til billetsalghttps://www.yourticket.dk/arrangementer/11572/jazztalentpriskoncert-malthe-jepsen-feat-christensen-blow/



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C