AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Emil de Waal og Gustaf Ljunggren bliver centralt omdrejningspunkt

Emil de Waal og Gustaf Ljunggren bliver centralt omdrejningspunkt

12/6/2024 | Forfatter:


I år præsenterer Aarhus Jazz Festival de to fantastiske musikere Emil de Waal og Gustaf Ljunggren i helt særlige formater. De to musikere er gæstekunstnere på festivalen og skal i løbet af fem dage spille mere end 10 koncerter, hvor de samarbejder med både etablerede stemmer og nye talenter.


Aarhus Jazz Festival 2024 byder på en enestående musikalsk oplevelse med de anerkendte kunstnere Emil de Waal og Gustaf Ljunggren som årets artist residency kunstnere. Til festivalen udfolder de to musikere deres talent og kreativitet i en række forskellige musikalske konstellationer og genrer. For de to musikere er det netop mødet med andre kunstnere, der får dem til at udvikle sig og skabe særlige øjeblikke.

En uges musikalske eksperimenter med Emil de Waal og Gustaf Ljunggren

Gennem hele ugen vil publikum få mulighed for at opleve Emil de Waal, en dygtig trommeslager, og Gustaf Ljunggren, en alsidig multiinstrumentalist, i forskellige musikalske sammenhænge rundt omkring i Aarhus. Duoen har spillet sammen i over 25 år, hvilket har resulteret i et tæt musikalsk samarbejde præget af åbenhed og nysgerrighed.

“Da vi blev spurgt, blev jeg fuldstændigt lykkelig. Jeg kunne se så mange spændende scenarier og muligheder for at skabe musik sammen med publikum og sammen med andre musikere. Det er fantastisk at få mulighed for gennem mange specielle øjeblikke at være en så stor del af hele festivalen i Aarhus,” fortæller Gustaf Ljunggren

 

En dynamisk duo med et globalt fodaftryk

Emil de Waal og Gustaf Ljunggren har gennem deres karriere skabt utallige samarbejder med andre musikere og optrådt på scener verden over. Deres nyeste album, 'Stockholm, København', viser deres evne til at balancere mellem det akustiske og det elektroniske og deres optagethed af elektronik og programmering.

 

“Jeg synes virkelig, der bliver skabt noget magisk, når vi kaster os ud i at spille sammen med andre bands og musikere. Som duo er vi ikke bange for at eksperimentere og indgå i helt nye og anderledes sammenhænge. Det er sådan, vi bliver ved med at udvikle os selv og vores musik. Det er en vigtig værdi for os begge - og det betyder rigtig meget for vores venskab og samarbejde,” forklarer Emil de Waal.

 

De to musikere ved, at alt kan ske i mødet med andre musikere, genrer og sammenhænge. For dem er det en del af magien. 

 

“Vi kan godt lide at gå til samarbejdet ved at mærke energien i os og dem, vi skal mødes med. Det kan være meget forskelligt, og vi vil gerne skabe plads til, at der kan ske noget helt nyt i vores møder. Vi udforsker det og udvikler os ved det. Og så kan der opstå noget helt magisk,” siger Gustaf Ljunggren.

 

Artist residency til Aarhus Jazz Festival 2024

Under Aarhus Jazz Festival 2024 vil Emil de Waal og Gustaf Ljunggren samarbejde med en bred vifte af artister og genrer i hele Aarhus. Publikum kan blandt andet se frem til jazz & spoken words optrædener med unge kunstnere fra Gellerup, Aarhus C og Vestjylland. I Musikhuset Aarhus vil de genoplive bandet Fredrik Lundin Overdrive, og på CasaV58 vil de spille sammen med vokalstjernen Emil Otto og rutinerede musikere fra Aarhus Jazzklub All Stars.

 

Dette års festival er en enestående mulighed for at opleve de to musikere udforske nye musikalske horisonter og skabe uforglemmelige øjeblikke.

Se liste over koncerter med de to gæstekunstere. Klik herSe flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C