AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Urban jazz til Aarhus Jazz Festival

Urban jazz til Aarhus Jazz Festival

23/5/2024 | Forfatter: Gorm Askjær og Marie Nyeng | Fotograf: O. P. Riis-Holm


Under Aarhus Jazz Festival er der rig mulighed for at opleve den groove- og urbanorienterede jazzmusik, som i disse år er i stor udvikling. Tag på opdagelse i spændende kombinationer af jazz og urbane musikgenrer til koncerter i hele Aarhus under årets festival


Den urbane og grooveorienterede jazzmusik er i rivende udvikling i disse år. Jazz har altid været en legesyg genre, hvor dygtige musikere forholder sig til strømninger i tiden og i andre musikgenrer. Derfor kan man opleve mange spændende blandinger af jazz og forskellige urbane musikgenrer som elektropop, afro, indierock, hiphop, r’n’b, reggae og lignende rundt omkring på festivalen.

I de senere år er hip-hop inspirerede elementer kommet til at fylde stadigt mere i lydbilledet, og det gør sig også gældende på jazzscenen. Sidste år kunne vi for første gang præsentere en mini-festival i festivalen, hvor man en hel dag kunne synke ned i en groovy stemning af fusion mellem hip-hop og jazz i Domen ved havnekanten. I år kan man opleve ICY IGLOO Vol. 2 samme sted. Under Ringgadebroen nede bag Godsbanen præsenterer vi i år også det nye initiativ Volume Jazz Village. Aarhus Jazz Festival og Volume Village slår lørdag den 20. juli dørene op til et musikprogram, der er centreret omkring jazz, fusioneret med urbane genrer som elektropop, afro, hiphop og reggae. Her kan du kan opleve Allen Anjeh, Sunbörn, Left Up Right og Pladedamen. Den samme billet giver adgang til en eftermiddag og aften med koncerter, DJ og efterfest. Dørene åbner kl. 16 og jazzfesten fortsætter ind i sommernatten.

Bag Godsbanen kan man i A-huset på Institut for X samme dag opleve det aarhusianske band Clapper, hvor den tidligere vinder af Aarhus Jazz Talentpris Malthe Jepsen, sidder bag tangenterne. Dagen inden, den 19. juli, præsenteres den danske neosoul-duo Tigeroak, som har hentet inspiration blandt Londons undergrundsjazz og hiphop og blandet det med nordisk tradition, som giver dem deres nuancerede lydpalette. Hvis man er til jazz med afrikanske rødder kan man opleve AddisAbabaBand på HeadQuarters. Det er også den 20. juli.

Find mange flere spændende og groovy musikoplevelser i resten af jazzfestivalens program – for eksempel Vingborg/Valencia på Café Støj, Triatlon på VinDanmark, Clash på Klostertorvet eller Smiling LIS hos Bazarjazz i Gellerup.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C