AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Slå ørerne lidt ekstra ud

Slå ørerne lidt ekstra ud

7/5/2024 | Forfatter: Marie Nyeng og Gorm Askjær


Vil du gerne have udvidet din horisont og høre jazz på nye måder? Så er der masser at gå i gang med til årets festival. Programmet byder på masser af koncerter, der sprænger rammerne og giver dig helt nye musikoplevelser


Der er rig mulighed for at sende dine ører ud på vilde eventyr under årets festival. Vi byder på masser af jazz, der sprænger rammer og lader dig høre noget, du aldrig har hørt før. På Aarhus Jazz Festival kan du nemlig være sikker på at finde masser af koncerter, hvor der er skruet op for musikernes legelyst og evne til at eksperimentere.

I år kan du blandt andet tage forbi Turkis søndag den 14. juli, hvor aarhusianske Maria Dybbro og hendes orkester Caktus får selskab af det norske Ojkos. I alt 15 musikere går på scenen med en sanselig og storladen koncert med Ojkos’ energi og spraglede klange.

Sydhavnen er gennem årene blevet et slags hovedkvarter for det eksperimenterende hjørne af Aarhus Jazz Festival. Her ligger Papirlageret, som byder på en lang række koncerter i løbet af ugen med blandt andre Lotte Anker, Kresten Osgood og Røysum.

På Det 3. rum er der koncerter fra mandag til onsdag. Her kan du blandt andet opleve Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement. Det er eksperimenterende, funky post-postmodernistisk punkjazz-hybrid med rock’n’roll-attitude. I bandet Jumps koncert kan du samme sted høre tre improvisationsmusikere kombinere klassisk musik, elektro-pop, avantgarde-musik og jazz i en fælles fortælling.

Torsdag tager Share Improfest over i Sydhavnen. En række europæiske og danske musiker mødes hver dag i nye konstellationer og skaber spritny musik. Om aftenen præsenterer de et afkog i Wahlberg Studio, der med sine mange mystiske rum og maskiner er en perfekt ramme for alternativ musik og for enestå- ende oplevelser.

I år bliver der som sidste år også et enestående improvisationsmaraton med musikerne fra Shares improvisationsfest i Aarhus Domkirke. Det er om fredagen, du kan slå dig ned på kirkesædet. Det kan du også gøre i Langenæskirken, som udgør en helt ny scene i festivalen. Her kan du opleve en koncert med percussionist Marylin Mazurs trio, og du kan høre Langenæskirkens nye organist Olga Witte, som blandt andet er vinder af den prestigefyldte Gaffelprisen. Kirken præsenterer desuden et internationalt hold af musikere fra Japan, Portugal og Danmark til guitaristen Mark Solborgs Tungemål. Projektets improvisatoriske musik er inspireret af sprog og rumlighed. Det bliver intens og improviseret kammermusik på højt niveau.

Du kan også finde eksperimenterende eventyr til dine ører i A-huset på Institut for X bag Godsbanen, på Erlings Jazz- og Ølbar og flere andre steder i jazzfestivalens program.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C