AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Musik i børnehøjde ...

Musik i børnehøjde ...

12/7/2009 | Forfatter: Thomas Simonsen
Børnejazz: MIBB feat. Johan Sarauw, Klostertorvet, 12/7 11:00


De voksne skal ned i børnehøjde, når de hører Jazz på Klostertorvet.


Som tidligere år danner Klostertorv rammen om en række jazzkoncerter specielt for børn – ikke mindre end syv af slagsen bliver det til i år.

Og der blev lagt stærkt ud denne søndag middag, da det velswingende og utrolig veloplagte MIBB gav os alle, både børn og voksne, en perlerække af klassiske børnesange udsat for et over 20 mand stort big band med ikke mindre end fire sangere i front.

Lige fra starten blev det slået fast, at ”de voksne skal ned i børnehøjde”. Og det lykkedes ganske glimrende for dirigent Mads J. Pagsberg, assisteret af gæstesanger og ”storyteller” Johan Sarauw, at bringe jazzen ned på jorden, så alle kunne være med. Også helt bogstaveligt kom musikken ned på jorden, da orkesteret tog sig en spillende spadseretur rundt mellem publikum, så alle kunne se de flotte instrumenter på tætteste hold.

Vi fik også genopfrisket instrumenternes navne (især saxofonen er lidt svær at huske!), og flere af børnene fik et grundkursus i at dirigere helt oppe på scenen foran det store orkester. Det er vist lidt skræmmende at komme så tæt på – Jacob på tre år var i hvert fald fuld af ærefrygt, da han bagefter sprang tilbage i mors trygge arme.

Orkesterets navn MIBB dækker over Musik Instituttets Big Band, og det består hovedsageligt af unge musikstuderende fra Københavns Universitet, suppleret med frivillige på de instrumentgrupper, der ikke kan besættes inden for egne rækker. Bigbandet har spillet flere koncerter under Copenhagen Jazz festival i sidste uge, og det med det ”utrolig veloplagte” orkester skal altså ses i lyset af, at de forlod hovedstaden allerede ved femtiden søndag morgen, for at komme hertil og underholde os. Meget imponerende - selv om det forlyder, at et enkelt medlem måtte hentes på privatadressen, da det tilsyneladende kneb med at komme så tidligt op!

Men veloplagte, det var de. Og bestemt også velspillende. Orkesteret leverede en flot, bred lyd med masser af bund i, og sanggruppen fungerede både fint sammen indbyrdes, men også når Johan sang med.

Vi fik - blandt mange andre børneklassikere - en flot og swingende udgave af ”Hjulene på bussen”, og en meget lang og varieret ”Mariehønen Evigglad”, hvor børnene dirigerede både sangere og orkester, indtil dirigent Mads tog over og afsluttede nummeret ved at lade det flotte firstemmige sangarrangement komme til sin ret.

Det hele foregik i et fint tempo, hvor der hele tiden var aktivitet og fart på. Således blev stort set hele publikum pludselig involveret i at tælle med (ved hjælp af udleverede nummerskilte) i sangen om de "10 små cyklister". Jo - denne koncert var alt andet end kedelig, og tiden gik næsten alt for hurtigt.

Johan (som børnene kender fra DR's program ”Lille Nørd”) optrådte flot udklædt til mange numre – blandt andet ”Lille Sky gik morgentur” - og der var ingen tvivl om, hvor meget børnene holdt af ham, da han til sidst indbød alle til at synge med på titelsangen fra hans tv-program: ”Det er sejt at være nørd, og det er sejt at være lille”. Det var der i hvert fald mange børn, der kunne skrive under på denne dejlige søndag middag på Klostertorvet.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C