AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Smilet er den korteste vej ...

Smilet er den korteste vej ...

14/7/2009 | Forfatter: Jørgen Nielsen
Andy Sheppard & Maj-Britt Kramer Trio, Klostertorvet, 13/7 16:00


Trommeslager Benita Haastrup tog prisen som musikeren med festivalens hidtil mest gavmilde og smittende spilleglæde i en koncert, der aldrig blev meget mere end et behageligt lydtæppe.


Poul ”PH” Henningsens satiriske ”Ulandsvisen” hedder i sin ordløse version med Maj-Britt Kramers Trio og Andy Sheppard ”Third World Song”. Ret skal være ret: Melodien er skrevet af den store musikpædagog Bernhard Christensen, manden hvis idéer blandt andet ligger til grund for musikundervisningen på Århus Friskole. Og så hænger det jo straks bedre sammen, for al jazzmusik handler jo om improvisation og rytme. Brugen af denne melodi og andre danske klassikere som ”I Danmark er jeg født” rubricerer musikken som ”nordisk”, og så er der straks dem, der tænker på underlægningsmusikken på ”Discovery Channel” eller på tempoet i en finsk tv-serie. I den skandinaviske meloditradition ligger der masser af råstof og inspiration, men noget festfyrværkeri kommer der sjældent ud af det.

 

Andy Sheppard hævede overliggeren og udfordrede trioens medlemmer.

Orkesteret på Klostertorvets scene skabte, ikke mindst takket være det fine vejr, en afslappet stemning, uden at musikken blev meget mere end et behageligt lydtæppe. Dog formåede Andy Sheppard på tenor- og sopransax, som den mest vedkommende solist at hæve overliggeren og udfordre trioens medlemmer. Et samspil, der i øvrigt har rødder tilbage til Københavns kulturbyår 1996. En af de mange frugtbare ting, der kom ud af projektet 12 Jazz Visits.

 

Kapelmester Maj-Britt Kramer – med ryggen til publikum.

Trommeslageren Benita Haastrup tog uden diskussion prisen som musikeren med festivalens hidtil mest gavmilde og smittende spilleglæde og stod dermed i kontrast til kapelmesteren, som havde valgt at sidde med ryggen til publikum ved sit piano. Hver tone og hvert slag kunne aflæses i hendes glade mimik, og var med til visuelt at formidle den ellers noget indadvendte musik. Tak for det!

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C