AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Strømførende Ibrahim

Strømførende Ibrahim

15/7/2009 | Forfatter: Carl Ancher Pedersen - www.carlancher.dk
Ibrahim Electric, Vestergade 58, tirsdag 14/7 23:30


Ibrahim Electric fik i den grad det hele op at stå på Vestergade 58 - også publikum.


Starten var som et flashback tilbage til 70'erne. Hvor publikum tålmodigt måtte vente på, at koncerten gik i gang langt over det fastsatte tidspunkt, og hvor man - i blandt andet Vejlby Risskov-Hallen og til festivaler - sad på gulvet eller jorden og hørte musik. Det var der i hvert fald en del af det fortrinsvis unge publikum, der gjorde, da Elecric Ibrahim, alias Niklas Knudsen (guitar), Jeppe Tuxen (hammondorgel) og Stefan Pasborg (trommer) godt midnat (officielt 23:30) gik på.

Hvordan fa'en de så kunne blive ved med at sidde dér til langt ind i koncerten er til gengæld en gåde for overtegnede, for mage til energiudladning fra et band skal man lede længe efter. Lige fra startnummeret "En kold fra kassen" gik det ud over stepperne for fuld guitar-, tromme- og orgelpedal.

Vilde og voldsomme passager, passende afvekslet med mere afslappede stunder indimellem, men alt sammen udført med imponerende overblik og stor virtuositet af en trio, hvor alle medlemmer gi'r den som solister uden på noget tidspunkt at misse det tætte og tændte sammenspil.

Er det jazz, er det rock, er det blues, er det afro, er det ... ? Svært at sætte på plads genremæssigt, for der er elementer af det hele, men altsammen med power foran. Og hvem bekymrer sig i øvrigt om genrer, når tre fremragende musikere bare spiller én bagover - med MUSIK?!

Langt inde i koncerten fik guitarist Niclas Knudsen tilsyneladende nok af de hugsiddende hippier (undskyld!) foran scenen. Med parolen "Vi skal danse i Århus" kastede han sig selv ud i vild hoppen og dansen på scenen og blandt publikum, bakket op af sine to medmusikanter i et mere end svedigt, rockende og l-a-n-g-t nummer. Den slags kom der meget mere af, og fra nu af sad ingen ned. Alt og alle var oppe og stå, indtil afslutningen ved totiden med et enkelt ekstranummer.

"Vi ka' bare ikke mere", fastslog guitarist Niklas, "men vi kommer igen i morgen og fyrer den maks af!", lovede han til stor jubel blandt publikum.

Så mange kommer måske igen, og det skulle du også tage at gøre, hvis du vil have en jazz/rock m.m.m.-oplevelse ud over det sædvanlige, som både går i hovedet og kroppen. Det er nok ikke helt ved siden af, når en anmelder i Information engang skrev, at "Ibrahim Electric losser mås (og er) ... bedre end Viagra!"

Og så skal det måske lige nævnes, at leder af det genopstandne spillested Vestergade 58, Søren Kristensen, strålede om kap med bandet efter den vellykkede koncert. Det var nemlig aftenens anden (den første var med Jesper Thilo) med stuvende fuldt hus.

Ibrahim Electric spiller igen i aften (onsdag 15/7) kl. 23:30 på Vestergade 58



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C