AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Det er for nemt

Det er for nemt

16/7/2009 | Forfatter: Lars Borup - www.lars-borup.dk
Løgnhalsen og de medskyldige, Klostertorvet, 15/7 11:00


Én historie, ganske få musiknumre og et minimalt sæt instrumenter. Det er godt nok for nemt at være musiker og underholder nu om dage!


Nej, jeg mener det ikke helt for alvor, men det var rammerne for børnejazzen på Klostertorvet onsdag formiddag med Løgnhalsen og de medskyldige.

Jeg havde forvildet mig på torvet til børneunderholdning, fordi jeg mente det måtte være en udfordring for en voksen mand i efterlønsalderen, der er taget ud af avlen. Jeg lufter gladeligt synspunkter om, at børnene har det bedst hos forældrene og skal forholde sig i ro. De er også i vejen alle vegne, og børn og barnevogne får lov til at fylde alt for meget overalt i hverdagen. Sådan var det ikke i gamle dage!

Nok om fordommene. Jeg tog ned på torvet og fik en forrygende oplevelse.

Løgnhalsen, som har Carl Quist-Møller indeni, entrede scenen iklædt DSB-uniform og startede en historie, der tog de fremmødte med på en fantasifuld fortælling, der varede i 45 minutter. Den bragte os til Kina, Afrika, gennem det indre af en krokodille og i Zoo og skulle kunne have ført ham til Albertslund. Det blev krydret af et elegant spillende orkester med Jan Rørdam på guitar og sang, Kaare Munkholm på vibrafon og sang, Morten Ramsbøl på formindsket kontrabas, og så var Quist-Møller også trommeslager med minimalistisk trommesæt og et væld af slagtøjsinstrumenter. De tre musikere er også med i tv-serien som hans drenge.

Hvordan gik det så med fordommene? Tja. Børnene var opslugte og sad intenst lyttende hele vejen igennem, og også forældrene blev helt opslugt af Løgnhalsens univers. Barnevognene var der også i hobetal, men de stod blot parkeret pænt til siden og forstyrrede ikke oplevelsen. Så du kan roligt gå til børnejazz med børnene eller børnebørnene. Der er yderligere to gange børnejazz på Klostertorvet: 16/7 (i dag) kl. 11:00 Nullernix i New Orleans. 17/ kl. 11:00 Trommetrolden.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C