AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
12 Points Festival til Aarhus i 2017

12 Points Festival til Aarhus i 2017

1/1/2017 | Forfatter:


Ibrahim Electric, Girls in Airports og SVIN er nogle af de danske bands, der før har gæstet den internationale festival "12 Points". Nu kommer den kritikerroste festival til Aarhus under Aarhus Jazz Festival 2017.


 

Et springbræt for karrieren

12 Points er oprindeligt Dublin-funderet, men veksler mellem at være i hjemstavnen og en anden europæisk by og har de seneste år bevæget sig til de europæiske kulturhovedstæder. I den anledning kommer nomadefestivalen til Aarhus i 2017 under Aarhus Kulturhovedstad og afvikles i dagene den 16.-18. juli 2017 under Aarhus Jazz Festival.

 

12 Points er et anerkendt springbræt for lovende jazztalenter, der vil nå et nyt trin på karrierestigen. Festivalen vandt i 2012 den prestigefyldte pris for "Adventurous Programming" ved Europe Jazz Network (EJN) Awards.

 

Det bedste af europæisk jazz

I tre dage vil festivalen fylde Aarhus med jazz fra hele Europa. Der bliver afholdt fire koncerter pr. dag på spillestedet Atlas samt tre seminarer over to dage, hvor delegerede fra spillesteder, internationale bookere, journalister og undervisere kommer til Aarhus.

 

Aarhus er i rivende udvikling, og derfor mener Ilse Vestergaard, sekretariatsleder for Aarhus Jazz Festival, at netop Aarhus er et godt udgangspunkt for 12 Points lige nu:

 

”Aarhus er en meget musikalsk og ung by med et internationalt præg og store kulturinstitutioner. 12 Points vil tilføre nye ideer og energi til den danske musikscene og til byen. I jazzfestivalperioden afvikles mere end 300 arrangementer. Dertil kommer også andre arrangementer i kulturhovedstadsregi til at præge byen, da der over hele året yderligere afvikles mere end 500 arrangementer i Aarhus og Region Midt. Med 12 Points kan publikum få et indblik i, hvad der sker i Europa på den unge jazzscene”.

 

Derfor navnet

De rigtig skarpe har sikkert regnet ud, at navnet "12 Points", handler om festivalens struktur: 12 dygtige bands fra hver deres europæiske land inviteres til at deltage i denne event, der kaster lys over Europas bedste, nye jazztalenter.

 

Den 11. udgave af 12 Points løber af stabelen den 16.-18. Juli 2017, og musikere kan ansøge om en plads på programmet via 12 Points hjemmeside.

 

At festivalen afholdes i forbindelse med Aarhus Jazz Festival betyder, at byen vrimler med jazzmusikere, og alle musikere kan møde ligesindede ved Late Night Jazz Jam, der afvikles hver aften og nat under festivalen.

 

Praktisk

 

- 16.-18. juli 2017 koncerter på spillestedet Atlas

 

- Late Night Jazz Jam kl. 23.30-03.00 på et spillested i byen TBA

 

- Ansøg om at blive en del af festivalen på 12points.ie/apply

 

- Følg med på Aarhus Jazz Festivals Facebook  

 

- Find facts om festivalen på 12points.ie/faq

 

- Initiativtagerne bag 12 Points er irske Improvised Music Company, der er koncertarrangører. De har over 20 års erfaring i at servicere den kulturelle sektor og specialister i events, ideudvikling inden for musik, programlægning og produktion. IMC er en non-profit organisation støttet af Irish Arts Council.

 

- 2017-modellen af 12 Points etableres i samarbejde med Aarhus Jazz Festival og JazzDanmark. Festivalen modtager også uvurderlig støtte fra spillestedet Atlas, Jazzselskabet i Aarhus, Sun Ship m.fl.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C