AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Shades Of Blue brillerer igen

Shades Of Blue brillerer igen

15/7/2017 | Forfatter: Kenth Kjeldgård Nielsen | Fotograf: Albert O. Meier
Shades Of Blue, Bispejazz - Bispetorvet, 15/07 20:00

Se fotogalleri fra koncerten


Shades of Blue leverede varen.



Everyday I Have the Blues ... . Sådan sang James Loveless lørdag aften på Bispetorvet sammen med de andre fra Shades Of Blue. Og de gjorde det godt. Fantastisk godt. Nok er der tale om et band – ét band – men hver især er de eminente musikere, der virkelig formår at levere "the blues".

De lagde ud med en slow blues og så gik det ellers over stok og sten. Ikke mindst for Uffe Steen. Uffe Steen er en formidabel guitarist, der gang på gang leverede præcise licks og flotte, flotte soli. En mand, der kender sin guitar, og ved, hvordan den skal behandles. Shades Of Blue trakterer med egne numre og klassikere. Slow blues og up-tempo-numre, men det hele leveres stilsikkert og autentisk.

Denne aften på Bispetorvet var der et næsten fuldt telt og et publikum, der var kommet for at høre musik (enkelte for at snakke). Lyden var – som sædvanlig – helt i top, og der var ikke tvivl om, at både band og publikum var kommet for at have en god aften. Anderledes kan det heller ikke være, hvis man er til blues og hører Loveless og Steen sætte i med klassikere som "Summertime", "Wade in the Water" eller Sonny Boy Willams' "Help Me" – som også Peter Thorup havde på sit repertoire.

Vi blev også præsenteret for et nyt nummer – "The Sky is Crying" – igen en slow-blues i Chicago-traditionen, og på den måde tog Shades Of Blue os med hele vejen rundt i bluesmusikkens univers.

Der er ingen tvivl om, at d'herrer behersker denne musikstil til det ypperste. Uffe Steen og James Loveless er nævnt, men de har selskab af Claus Daugaard på trommer og Morten Brauner på bas. Tilsammen udgør de Shades of Blue og beviser til fulde, at bluesmusikken lever i bedste velgående.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C