AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Uforudsigelig musikalsk legestue

Uforudsigelig musikalsk legestue

18/7/2017 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Lora Staykova / Albert O. Meier
Jeppe Zeeberg Amputated Double Trio Extravaganza, Klostertorvet, 18/07 14:00

Se fotogalleri fra koncerten


Jeppe Zeeberg og trioen tog publikum på en forrygende rundtur i musikalske udtryk og genrer.



Pianisten Jeppe Zeeberg er altid garant for en uforudsigelig, forrygende musikalsk rundtur. Sammen med de to makkere Casper Nyvand Rask, bas og Rune Lohse ,trommer gav trioen publikum på Klostertorvet en rutsjetur i lyde og stilarter båret igennem af imponerende samspil med Zeebergs piano og kreative nodeophængning som samlingspunkt.

Trioen har navnet Jeppe Zeebergs Amputatated Double Trio Extravaganza. Dette navn er affødt af, at han havde et projekt med to kontrabasser og to trommesæt, som nu var kogt ned i traditionelt trioformat. Zeeberg har de senere år markeret sig som en musikalsk ener, bl.a. som en del af det prisbelønnede Horse Orchestra.


Det blev et miks af Zeebergs egne finurlige kompositioner og lidt mere kendte toner, alt sammen serveret i et sammensurium af avantgarde, tryghedsskabende swing, ragtime og kvalmende sentimentalitet.

Ikke alle tilhørere blev hængende, men de fleste blev siddende fanget af magien på scenen. Det hele skabt  af de tre musikeres usædvanlige evne til at finde hinanden i musikken. Ud over de tre instrumenter var enkelte numre tilsat indspillet lyd, hvor trioen lagde sig oveni. Det var med til at understøtte fascinationen og overraskende, da underlaget pludselig var Elvis’ ”Falling in love with you”.

Undervejs lyttede vi til titler som ”Lars Løkke”,  ”Where am I” , ”A regular guy” og ”Man in the mirror”: Der var også hentet inspiration fra Mezz Mezzrow og John Tchicai plus små brudstykker fra den klassiske musik.

Det er sådan set næsten umuligt at beskrive oplevelsen. Derfor. Hvis du har lyst til at blive musikalsk udfordret, må du lytte til Jeppe Zeeberg når han igen er på plakaten. Det er enestående.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C