AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Madeleine Peyroux – en intim oplevelse

Madeleine Peyroux – en intim oplevelse

19/7/2017 | Forfatter: Kenth Kjeldgård Nielsen | Fotograf: Dorte Pedersen
Madeleine Peyroux , Musikhuset Aarhus, 18/07 20:00


En flot stemme tog os med på en melankolsk, musikalsk tur til Amerika.Tirsdag aften indtog Madeleine Peyroux den Store Sal i Musikhuset Aarhus. Helt nede på jorden. Flankeret af elektrisk guitar og akustisk bas, foruden sin egen guitar og ukulele, tog Peyroux os med på en rejse i det musikalske univers, som hun repræsenterer.

Stemmen og fraseringerne leder ofte tanken hen på Billie Holiday – men var der ikke også lidt Norah Jones og en anelse Patsy Cline? Er det jazz? Er det blues? Er der ikke noget country over det?

Jo til det hele. Madeleine Peyroux's repertoire ligger i det dér grænseområde. Denne aften var det de melankolske sange, dem med en snert af "the blues", der var på repertoiret. Men med anelser af western-swing og rock-a-billy. Men det hele fremført sublimt, næsten underspillet. Det var et tight set-up. Bassen og guitaren supplerede og antydede, men det var Madeleine Peyroux stemme, der styrede.

Vi fik  the blues i form af "If the Sea Was Whisky". Der var næsten gospelstemning ved "Shout Sister Shout" – en hilsen til de tilstedeværende kvinder, og et nummer der trækker tråde tilbage til Sister Rosetta Tharpe. Fra samme boldgade fik vi som ekstranummer "Careless Love". Peyroux kan sine klassikere, ingen tvivl om det. Og hendes stemme passer perfekt til dem og giver dem et autentisk, men samtidig nutidigt touch.

Aftenen var som sagt båret af Madeleine Peyroux og hendes stemme. De to musikere leverede fin, indforstået backing. En backing, der lå præcist og skarpt. Klasse. De kunne deres kram.


Men der var også plads til et sæt med Peyroux solo. I omegenen af to timer sang hun, underholdt hun og konstaterede, at der var langt mellem Brooklyn og Billund.

Der kom også et par politiske statements. En amerikaner fra New York var kommet til Aarhus.

Publikum var med. Publikum var begejstret. Måske knap så begejstret for de få numre på fransk og portugisisk. Det var de engelsksprogede, der virkelig slog igennem. Men Peyroux bar den hjem.

To fremkaldelser senere kunne både publikum og aftens kunstnere tage hjem med en rigig god musikalsk oplevelse i bagagen.Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C