AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Forrygende Lucy Show

Forrygende Lucy Show

19/7/2017 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Lora Staykova
Tiptoe Big Band feat. Lucy Woodward, Ridehuset, 19/07 17:00

View photogallery from this concert


Lucy Woodward var en forrygende oplevelse sammen med Tiptoe Big Band, der igen leverede varen.


 

Ridehuset fik en forrygende start, da fynske Tiptoe Big Band indtog scenen i selskab med engelsk-amerikanske Lucy Woodward. En usædvanlig dynamisk og velsyngende vokalist, der samtidig var en dygtig performer. Det var hendes sange og arrangementer, der fyldte hele koncerten, der blev dejligt alsidig og viste, hvor mange forskellige facetter et bigband kan indeholde.

Tiptoe leverer altid varen og har fortjent mere fokus. Med Torben Sminge i spidsen kommer de uafladeligt med nye bud på, hvad en bigbandkoncert kan indeholde og viser, at orkesteret er besat med en flok uhyre velspillende musikere.

Lucy Woodward er ny i dansk sammenhæng, men sikke en sangerinde. Der var power og udstråling, og hun viste stor spændvidde i det vokale. Hun har en længere karriere bag sig som solist, men også i samarbejde med Chaka Khan, Carole King og bandet Snarky Puppy. Hun bevægede sig rundt mellem genrer som jazz, soul, pop, roots og blues, men hele tiden med en personlig indgang til sangene. Det var primært musik fra hendes album og et par enkelte klassikere, som havde fået et frisk og nyt tilsnit.

Undervejs blev der plads til at opleve flere af blæserne som solister plus fabelagtigt guitarspil af Morten Nordal, som kan give bigbandet et drys af rock og blues, når det gælder. Fundamentet var rytmegruppen med Niels Thybo, som både trakterede flygel, orgel og keys, Kasper Tagel på markant el- og kontrabas og trommeslager Chano Olskær som den skarpe rytmemaskine, der holder sammen på helheden.

Skynd dig at sætte kryds i kalenderen, hvis du ser, at der er koncert med Tiptoe Big Band og ikke mindst, hvis der er mulighed for at opleve Lucy Woodward. Hun må rigtig gerne vende tilbage til Aarhus – men giver faktisk en koncert med Tip Toe allerede 5. august i Odense.

Der var fyldt i Ridehuset til Tiptoe-koncerten, men der var også masser af liv udenfor, hvor der er madmarked, med rigtig mange kvalitetsfristelser. Det virker lidt mere trimmet i år i forhold til sidste år. Dog havde jeg svært ved at finde det sydafrikanske islæt, som jo er året tema for Ridehuset og Aarhus Jazz Orchestras aktiviteter.

Men læg vejen forbi Ridehuset og pladsen ved Officersbygningen. Der er masser af oplevelser hver eneste dag, resten af festivalen.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C