AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Råswingende nostalgi

Råswingende nostalgi

19/7/2017 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Favorittes 6, Jazzteltet - Telefontorvet - Hos Anders, 19/07 15:30

View photogallery from this concert


Tre kvinder og tre herrer inviterede publikum på musikalsk rundtur tilbage i tiden.



Onsdag eftermiddag havde Aarhus Jazzklub og Hos Anders inviteret til rendyrket nostalgi på Telefontorvet.

Det var hyggeligt, veloplagt og velspillet, og ikke mindst swingede det forrygende. Samtidig var dagens band Favorittes pæne i tøjet.

Jeg har oplevet dem før, men de bliver stadig bedre. Det bliver mere og mere trimmet, og det vokale vokser hele tiden i kvalitet.


Omdrejningspunktet i Favorittes er de tre sangerinder Kirsten Pedersen, der også spiller sax, Cilja Haugland og Karoline Budtz.

Bag dem sørger de tre herrer for det solide, swingende fundament. De er Finn Kjær Andersen (piano), Jesper Carlsen (bas) og Peter Bjerrum (trommer).

De er gode til at sælge varen, og repertoiret passer fint til teltets publikum. Der er genkendelighed, når de serverer kendte sange fra Lørdagspigerne, Andrew Sisters, Swedanes og mange andre velkendte danske og engelsksprogede evergreens og jazzklassikere.

De vokale arrangementer er gennemarbejdede og lyder autentisk. De tre piger er rigtig gode sammen, men viser også hver for sig deres potentiale. Rytmegruppen er uhyre veloplagt, hvilket får det hele til at gå op i en højere enhed.

Smut forbi Telefontorvet. Aarhus Jazzklub og Hos Anders har deres eget hjørne af Jazzfestivalen med sin helt egen profil, hvor de er gode til at vælge orkestre, der passer til netop deres rammer.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C