AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024

JAZZLIVE GUIDE 2019 - Fredag 12. juli

10/7/2019 | Forfatter:


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


 

Fredag 12. juli 

Allerede dagen før den officielle start på årets jazzprogram er der masser af spændende koncerter at vælge imellem. 

Jazzteltet på Telefontorvet, hvor den traditionelle jazz ugen igennem slår sine folder, lægger stærkt ud kl. 15.30 med et populært genhør med veteranerne fra Kansas City Stompers og den charmerende sangerinde Rikke Mølgaard i den vokale front. 

Kl. 17 indleder Jazzselskabet Aarhus sin koncertrække i Kunsthal Aarhus med Morten Ramsbøl True NorthMorten Ramsbøl, der i mange år var bassist i Aarhus Jazz Orchestra, er efter nogle år som ”basprofessor” ved universitetet i Graz i Østrig, tilbage i hjembyen med et stærkt hold af musikere fra Østrig, England og Sverige. Melodisk jazz med en nordisk tone er overskriften for koncerten, der tager afsæt i et anmelderrost album af samme navn som bandet. 

Fredag kl. 20 går et af årets store internationale navne, den amerikanske guitarist Bill Frisell på scenen i Helsingør Theater i Den Gamle By sammen med Thomas Morgan (bas) og Rudy Royston (trommer). Genremæssigt er vi i americana- og folk-jazzhjørnet, og Bill Frisell er ud over egne kompositioner kendt for sine originale fortolkninger af kendte pop-, folk- og jazzstandarder. Forvent mesterlig musiceren og fantasirig improvisation fra Bill Frisell og hans stærke hold af medmusikere. 

Et god og festlig afslutning på denne første jazzaften kunne være på et af årets nye spillesteder, Bak & Skak Jazzhouse i bunden af Jægergårdsgade. Her lover den amerikanske sanger Gregory Boyd og hans trio funky, blues’ede og jazzede fortolkninger af New Orleans-traditionen. 

 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


JazzLive Guide 2019 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2019 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C