AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

JAZZLIVE GUIDE 2019 - Mandag 15. juli

10/7/2019 | Forfatter:


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival...


Mandag 15. juli 

Denne dag begynder rækken af koncerter på Klostertorvet, der ugen igennem byder på et omfattende og varieret program. Odd Pocket kl. 14 kunne være en god start på dagen. Kvintetten spiller nye og originale kompositioner af trommeslager og bandleder Jens Emil Jensen. Fængende melodier samt et groovy og energisk udtryk kendetegner bandets musik.

Kl. 15.30 er der mere udendørs jazz på Bispetorvet med Simon Spang-Hanssen & Middle Earth. Med musik af Simon Spang-Hansen (Saxofon m.m.) og Maher Mahmoud (oud) tager den internationalt sammensatte kvartet dig med på en eventyrlig verdensmusikalsk rundrejse.

Carsten Dahl/Trinity feat. Niels Bosse Davidsen & Stefan Pasborg spiller kl. 20 på Helsingør Theater – Den Gamle By. Carsten Dahl er en pianist i verdensklasse, og med to eminente medmusikere kan der forventes triojazz fra øverste hylde. På én gang poetisk, ekspressivt og med masser af fri improvisation. 

Er du mere til soul og funk, skal du nok vælge koncerten med den amerikanske stjernebassist Marcus Miller i Musikhuset, ligeledes kl. 20. Marcus Millers karakteristiske baslyd er kommet store musik navne som Luther Vandross, Herbie Hancock, Erik Clapton, Aretha Fraklin og Elton John til gavn. Seneste udspil i eget navn er albummet Laid Back(2018), som givetvis vil præge repertoiret til aftenens koncert. 

Slut eventuelt din jazzdag på HeadQuarters, hvor der fra kl. 23.30 fyres op under den traditionsrige Late Night Jam – denne aften med bassist Jens Mikkel Madsen som tovholder. Headquarters lægger i hele jazzugen lokaler til flere daglige koncerter og ikke mindst de sene jamsessions med forskellige lokale musikere som jamværter. Du er velkomme til at lytte – eller spille – med. 

 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


JazzLive Guide 2019 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2019 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C