AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

JAZZLIVE GUIDE 2019 – Lørdag 20. juli

10/7/2019 | Forfatter:


Læs om hvad du skal opleve i dag på Aarhus Jazz Festival.


 

Lørdag 20. juli 

Begynd den næstsidste dag under jazzfestivalen i Fantasilaboratoriet. Det hedder kvartetten, som kl. 12 giver koncert i A-Huset – Institut for (X). Som navnet antyder er vi i den eksperimenterende ende af jazzskalaen, hvor fire unge aktører på den aarhusianske undergrundsscene spiller musik med inspiration i genrer, der spænder fra hiphop over klassisk til indierock. Trompetist Niels Munk Petersen har skrevet melodierne, som han og hans medmusikere frit og flittigt improviserer over. 

Kl. 14 inviterer Ridehuset til en helt særlig børnejazzkoncert med Danish Youth Jazz Orchestra feat. Thomas Ousager. Her kan børn og deres voksne ledsagere opleve et ungt og talentfuldt bigband på meget nært hold. Percussionist Thomas Ousager guider publikum gennem forskellige instrumenter, rytmer og genrer, og der bliver mulighed for både at lytte, spille og bevæge sig sammen med det 18 personer store orkester. 

På CasaV58 kan du kl. 19.30 overvære et musikalsk topmøde med Guitar Giants – Uffe Steen og Søren Lee. To superguitarister mødes og udfordrer hinanden, så det formentlig slår gnister. Uffe Steen er vores egen lokale guitarhelt, mens Søren Lee er fra København – med et længerevarende musikalsk ophold i New York i bagagen. Med de to guitaristers meriter in mente kan du forvente en jazzkoncert med et betragteligt islæt af blues og funk. 

Denne aften er valget uhyggelig svært, for allerede kl. 20 rykker både I Think You’re Awesome & Friends i Helsingør Theater – Den Gamle By og FUSK + Johannes Gammelgaards ABC (support) på Atlas i mig. Pilen peger i retning af sidstnævnte. Jeg når næppe opvarmningsbandet, men free jazz med FUSK rækker nok også. De spiller musik af den danske trommeslager Kasper Tom, der er i godt selskab med bassist Richard Andersson og to fremragende improvisatorer: den tyske basklarinettist Rudi Mahall og den polske trompetist Thomasz Dabrowski. Bandet udgav i 2018 albummet The Jig is up, der fik masser af roser med på vejen fra europæiske jazzanmeldere. 

Kl. 23 sætter Tir Na Nog et festligt punktum for sit omfattende jazzugeprogram med Nikolaj Hess & Peter Vuust all stars feat. Jens Søndergaard & Christian Vuust. Fik du ikke besøgt spillestedet i ugens løb, så benyt denne lejlighed, hvor det forventes, at adskillige af byens og landets bedste jazzmusikere – ud over de nævnte – vil dukke op og bidrage til jazzløjerne.  

 

SE HELE DAGENS PROGRAM HER

 


JazzLive Guide 2019 er en personlig guide til Aarhus Jazz Festival 2019 skrevet af JazzLive-redaktionens Carl Ancher Pedersen

TILBAGE TIL JAZZLIVE FORSIDEN



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C