AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Jazzfesten er også en bluesfest

Jazzfesten er også en bluesfest

13/7/2018 | Forfatter: Kenth Kjeldgård Nielsen | Fotograf: Dorte Pedersen
Trouble Cats , Klostertorvet, 13/07 20:00

View photogallery from this concert


Trouble Cats hvæsede og spandt fredag aften.


 

Så er Aarhus Jazz Festival i gang. Blues-rockerne i Trouble Cats var med til at sparke festen i gang denne første fredag aften under jazzfestivalen.

Med solen og Vor Frue Kirke i ryggen lagde dette yderst kompetente bluesband stilen for, hvordan blues og bluesrock også kan leveres. Bandet er albumaktuelle med deres seneste udgivelse, der har fået titlen 4, og det var da også fra dette album, en stor del af aftenens repertoire blev hentet. Der var fuldt tryk på fra første nummer – Building a Fence, og derfra gik det i fuld fart.

Der er ingen tvivl om, at d'herrrer kan deres kram, og de bevæger sig ubesværet rundt i såvel up-tempo blues-rock-numre som de mere seje, langsommere bluesting. Størstedelen af repertoiret er egne kompositioner, men de er alle tro mod traditionerne inden for genren.

Og hver især er de fantastisk dygtige musikere. Flere gange i løbet af aftenen var der spændende musikalske udfordringer.

Henrik Hansen på mundharpe og Martin Blom på guitar havde medrivende musikalske parløb og dueller. Morten Brauner leverede en sikker, sej bas, der sine steder også fik lov at brillere, og det hele blev rytmisk understøttet af Danmarks måske gladeste trommeslager Henrik Thorsen. I hvert fald leverer han yderst kompetent og stilsikkert trommespil, og det hele serveres med store smil.

Med mere end 30 år som band kender musikerne selvfølgelig også hinanden. De spiller med hinanden, spiller op til hinanden og sørger først og fremmest for at levere varen til publikum.

Og ingen tvivl om at publikum havde en god aften denne fredag på Klostertorvet. Vejret var hæderligt, stemningen var god, og ikke mindst var lyden helt i orden. Nuvel, det var hygge ... nogle publikummer snakkede under numrene, men der blev da givet applaus de rigige steder – også når en af musikerne leverede en særlig god solo. Enkelte kastede sig endog ud i dans. Det var ikke mange, men de var der.

Med Trouble Cats er dette års jazzfestival skudt i gang for denne anmelder. Jazzfestival, javel, men der er heldigvis også plads til bluesmusikken. De to genrer er jo i musikalsk familie, så det er helt naturligt også at finde blues-rrangementer på programmet.

Allerede lørdag 14. juli er der mere blues, når Shades of Blue spiller på Bispetorvet. Senere på ugen kan man på Bispetorvet opleve Grarup All Stars, der bl.a. tæller navne som Uffe Steen og Palle Hjorth, der hver især også kan deres blues. Og lur mig om ikke Miriam Mandipira, Kjeld Lauritsen m.fl. ikke også rammer den blå tone, når de giver koncert på Telefontorvet.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C