AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
En ny generation af jazz-elskere på Dokk1

En ny generation af jazz-elskere på Dokk1

14/7/2018 | Forfatter: Dorte Buur Pedersen | Fotograf: Lora Staykova
Børnejazz på Dokk1 , Dokk1 , 14/07 fra 10:15

View photogallery from this concert


Lørdag formiddag diskede Dokk1 op med en række jazzarrangementer for de mindste. Der blev sunget, danset og spillet på livet løst.


 

Dokk1 var fyldt med glade børn og deres forældre/bedsteforældre, da først koncert, "Jazz og Rytmik Jam", løb af stablen . 

To jazzmusikere, på henholdsvis sax og trombone, og to musikpædagoger fra Aarhus Musikskole tog børnene med på drømmetoget, The A Train, til Jazz-øen. Her kunne de få lov at prøve kræfter med forskellige instrumenter, og alle børnene, fra de mindste på et år til de ældre på otte år, valgte deres eget instrument, og der blev spillet på guitar, trombone, trommet og pustet i kazoo på livet løs.

Børnene fik mulighed for at skabe musik sammen, danse og synge og i det hele taget have en dejlig formiddag i jazzens tegn. Det var herligt at se de helt små børn spille løs og opleve deres glæde ved musikken.

Næste arrangement på programmet var "Æskens tidsrejse", med det prisvindende børnemusikorkester "Æsken".

Her kom vi med på en rejse ind i jazzens historie i en mellemting mellem teater og koncert. Børnene blev taget med på en tidsrejse, der på bedste vis introducerede dem til nogle af Jazzens største stjerner: Billie Holiday, Louis Armstrong og Herbie Hancock.

Hele historien blev på smukkeste vis bundet sammen med en række kendte sange, bl.a. Kong Louis fra Junglebogen, Summertime, Minnie the Moocher og Poul Kjøllers Rejsesangen. Lille sal på Dokk1 var fyldt med begejstrede børn, der fuldstændigt levede sig ind i fortællingen. "Æsken" leverede varen 100%.

Begge arrangementer var et hit hos børnene, og alle gik derfra en oplevelse rigere, og forhåbentligt med lysten til at høre endnu mere jazz.

Nåede man ikke at komme en tur på Dokk1 lørdag, er der igen mulighed for at tage børn og børnebørn med søndag. Og hvis børnene stadig vil høre mere jazz, er der også mulighed for det på Bispetorvet, hvor der ugen igennem er en række formiddagskoncerter for børn på programmet.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C