AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Poppet middagsjazz

Poppet middagsjazz

18/7/2018 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Maria Montell & Band , Musikhuset Aarhus, 17/07 12:00

View photogallery from this concert


Let, lækker og swingende jazzpop fyldte Musikhusets drivhus.


 

Musikhusets drivhuslignende foyer var fyldt med publikum, da stedet præsenterede sangerinden Maria Montell og hendes band. Det blev en behagelig og tilbagelænet oplevelse. Mine venner i ”jazzpolitiet” ville nok konstatere at det ikke havde noget med jazz at gøre, men både musikkens form og udtryk gjorde, at jeg fint kunne passe sangerindens musik ind i det store brede jazzbillede. Hendes stemme er meget personlig ogt genkendelig og hun er en god performer,  der gjorde alt for at tage publikum med ind i hendes musikalske univers.

Maria Montell er vokset op med jazzen og er vild med bossanova, og hendes største hit var også en bossa. De senere år har hun været en del på de danske jazzscener, bl.a. som en del af Benjamin Koppels Jazz Galla.

Hendes band var med til at underbygge den lette sommerstemning i hendes musik. Holdet var Hannibal Gustafsson, guitar, Bastian Sjelberg, bas, Henrik Holst Hansen, trommer, og Carsten Skov på vibrafon. Sidstnævnte var nok den, der især gav musikken lethed og farve, men bandet var i det hele taget gode akkompagnatører, der forstod at understøtte Montells musik og hele tiden med fint pulserende swing.

Repertoiret var et bredt udsnit af Maria Montells dansksprogede sange, blandt dem nogle af hendes mest kendte hits, f.eks. Jeg er her for dig og Kys mig op til himlen.

Hyggeligt, fint og helt passende til både stedet og vejret. Publikum var tilsyneladende mere tiltrukket af musikken end af Musikhusets jazzbrunchbuffet som stod og hyggede sig uden den store søgning.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C